Κυβέρνηση μειοψηφίας ή εκλογές εξετάζει η Μέρκελ - Free Sunday
Κυβέρνηση μειοψηφίας ή εκλογές εξετάζει η Μέρκελ

Κυβέρνηση μειοψηφίας ή εκλογές εξετάζει η Μέρκελ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερμανίας στον οποίο θα γνωστοποιήσει την αδυναμία της να σχηματίσει κυβέρνηση, αναμένεται να έχει η καγκελάριος Μέρκελ, μετά από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων Χριστιανοδημοκρατών, Πρασίνων και Ελεύθερων Δημοκρατών για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.

Η κατάρρευση κατέστη αναπόδραστη μετά την απόφαση των Ελεύθερων Δημοκρατών να αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις, την οποία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Κρίστιαν Λίντνερ:

«Θα αναγκαζόμασταν να παραιτηθούμε από τις αρχές μας και από όλα αυτά για τα οποία εργαζόμασταν χρόνια. Δεν θα προδώσουμε τους ψηφοφόρους μας υποστηρίζοντας μία πολιτική για την οποία δεν έχουμε πειστεί. Είναι καλύτερα να μην κυβερνάς από το να κυβερνάς λάθος. Γεια σας.» είπε ο κ.Λιντνερ.

Η κ.Μέρκελ έκανε λόγο για «δύσκολες εβδομάδες» που έρχονται στη Γερμανία και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να διοικηθεί η χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναφορά που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σημαίνει ότι η κ.Μέρκελ εξετάζει τα ενδεχόμενα μίας κυβέρνησης μειοψηφίας με τους Πράσινους ή προσφυγής σε νέες εκλογές.