Τελικά συμφώνησαν Μέρκελ και Ζεεχόφερ για το προσφυγικό - Free Sunday
Τελικά συμφώνησαν Μέρκελ και Ζεεχόφερ για το προσφυγικό

Τελικά συμφώνησαν Μέρκελ και Ζεεχόφερ για το προσφυγικό

Σε συμφωνία κατέληξαν η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και ο υπουργός των Εσωτερικών και Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ για το προσφυγικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Bild, με στοιχεία και από την Augsburger Zeitung Μέρκελ και Ζεεχόφερ κατέληξαν στην παραμονή του Ζεεχόφερ στο υπουργείο υπό την προυπόθεση ότι θα δημιουργηθούν κλειστά κέντρα ασύλου στα γερμανικά σύνορα, όπου θα εξετάζονται με ταχείες διαδικασίες οι αιτήσεις ασύλου και, σε περίπτωση απόρριψης, θα γίνονται άμεσα οι επαναπροωθήσεις.

«Συμφωνήσαμε», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του CSU,  ενώ από την πλευρά της η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε στη συμφωνία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι έπειτα από σκληρή πάλη και δύσκολες μέρες βρήκαμε έναν καλό συμβιβασμό», και πρόσθεσε «θα εγκαταστήσουμε στην Γερμανία κέντρα τράνζιτ. Έτσι διατηρείται ακριβώς το πνεύμα της εταιρικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση της τάξης στην δευτερογενή μετανάστευση».