Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη - Free Sunday
Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη

Πέθανε η Ζωή Λάσκαρη

Η αγαπημένη ηθοποιός, Ζωή Λάσκαρη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη, χωρίς να υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες, ακόμα, για τα αίτια του θανάτου της.

10 min

Η «Ζωίτσα» του παλιού ελληνικού κινηματογράφου μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη αποτελούσαν την Αγία Τριάδα της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά.

6 min

Η αγαπημένη ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της, σε ηλικία μόλις 15 ετών, κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959. Ήταν μια συντηρητική εποχή και η συμμετοχή στα καλλιστεία μπορούσε να στιγματίσει την ηθική μιας κοπέλας. Η Λάσκαρη, όμως, δεν φοβήθηκε.

4 min

Λέγεται ότι η επιθυμία της να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ήταν τόσο μεγάλη, που δήλωσε ψευδή ηλικία (δύο χρόνια μεγαλύτερη) για να της επιτρέψουν τον περίπατο στην πασαρέλα. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο κοσμικό κέντρο «Αστέρια» της Γλυφάδας. Μις Ελλάς ανακηρύχθηκε η νεαρή Υακίνθη Καραβίτη και η στέψη έγινε από την Ιταλίδα ηθοποιό Κερίμα. Σχεδόν ένα μήνα μετά, η Ζωή Κουρούκλη βρέθηκε στο Λονγκ Μπιτς της Νέας Υόρκης για τις ανάγκες του διαγωνισμού Μις Υφήλιος. Ο Τύπος της εποχής δημοσίευσε φωτογραφία από την προετοιμασία των φιναλίστ....

5 min

Η συμμετοχή της στα καλλιστεία της άνοιξε τις πόρτες του σινεμά. Ο πρώτος που ασχολήθηκε μαζί της ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης. Ο ίδιος, μαζί με τον Φιλοποίμην Φίνο, της άλλαξαν το όνομα από Ζωή Κουρούκλη σε Λάσκαρη για να μην την μπερδεύουν με την διάσημη τότε τραγουδίστρια, Ζωή Κουρούκλη, που ήταν ξαδέλφη της....

3 min

Η εικόνα που διαμόρφωσε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μιας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας, ενώ αποτελούσε το κρυφό απωθημένο πολλών αντρών. Πολλές οι επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε όπως Μερικοί το προτιμούν κρύο, Νόμος 4000, Κορίτσια για φίλημα, Στεφανία, Μια κυρία στα μπουζούκια, Οι θαλασσιές οι χάντρες και πολλές άλλες.

Συνεργάστηκε με άλλα μεγάλα και αγαπημένα ονόματα, όπως Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκος Κούρκουλος κ.ά.

7 min

Η προσωπική της ζωή πάντα απασχολούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλές σχέσεις της είχαν συζητηθεί, ειδικά η σχέση της με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

2 min

Το 1985 η Ζωή Λάσκαρη ήταν 41 χρονών, φωτογραφίζεται γυμνή για το Playboy και γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που ποζάρει με αδαμιαία περιβολή για το γνωστό περιοδικό. Οι φήμες έλεγαν τότε ότι πήρε 15 εκατομμύρια δραχμές.

Το τεύχος κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο προκαλώντας την οργή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, επειδή φωτογραφήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο χωρίς την άδεια των αρχών (Δήλος). Παρόλα αυτά το περιοδικό κυκλοφόρησε κανονικά κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων.

1 min

Πάντως, η συγκεκριμένη φωτογράφιση σκανδάλισε όχι μόνο για το γυμνό της υπόθεσης και για τις ενστάσεις των βουλευτών της ΝΔ αλλά και για τη φημολογούμενη αμοιβή της ηθοποιού με το αστρονομικό, για την εποχή, ποσό των 15 εκατ. δραχμές. Βέβαια, η Ζωή Λάσκαρη έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι έλαβε την οποιαδήποτε αμοιβή για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.

Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο από το 1976 και έχουν μία κόρη, τη Μαρία – Ελένη. Από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο είχε αποκτήσει άλλη μία κόρη, τη Μάρθα.

8 min 9 min

Είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων έχοντας εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Δείτε την εδώ να δίνει συνέντευξη στην Αλίκη Βουγιουκλάκη: