Ευθύνες Σκουρλέτη για τα σκουπίδια - Free Sunday
Ευθύνες Σκουρλέτη για τα σκουπίδια

Ευθύνες Σκουρλέτη για τα σκουπίδια

Ο Υπ. Εσωτερικών Σκουρλέτης όφειλε την επομένη της έκδοσης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου δηλ. την 11-05-2017 να καλέσει στο γραφείο του την ΠΟΕ-ΟΤΑ αφού ξέρει πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει κουλτούρα διαλόγου άρα κάθε λεπτό για τις διαπραγματεύσεις  είναι πολυτιμότατο.

Όταν διακυβεύεται η υγεία των πολιτών τότε ο Υπουργός πρέπει να αξιοποιεί κάθε λεπτό. Όφειλε να είχε συμβουλευτεί εδώ και μήνες τους άριστους δημάρχους: τον Χατζηδάκη του Π. Φαλήρου και  τον  Παχατουρίδη  του Περιστερίου οι οποίοι διατήρησαν τις περιφέρειες τους πεντακάθαρες. Τήρησαν το Σύνταγμα με 8μηνα ώστε να δουλέψουν όλοι εκ περιτροπής.

Για την πρόσληψη 2500 μονίμων στην καθαριότητα των δήμων μέσω ΑΣΕΠ, θα πρέπει να προηγηθούν εντατικά φροντιστήρια ώστε να γνωρίζουν οι υποψήφιοι  πώς είναι η καθαριότητα στην Ευρώπη, να διαγωνιστούν στα θέματα της οικολογίας, των κανόνων  υγιεινής και του σεβασμού στους συμπολίτες και στους τουρίστες. Οι πολίτες διαπίστωσαν για άλλη μια φορά την ανικανότητα των πολιτικών και των δημάρχων  να λύσουν ακόμη και το πρόβλημα των σκουπιδιών δηλ. να μην μπορούν να μοιράσουν (όπως λέει ο λαός) δύο γαϊδάρων άχυρα…

Όταν οι πολίτες πληρώνουν τεράστια ποσά στα δημοτικά τέλη έχουν και την απαίτηση όχι μόνο να μην λουφάρει κανένας στον δήμο αλλά και οι πόλεις να λάμπουν από καθαριότητα. Οι πολίτες δεν μπορούν να είναι όμηροι κανενός. Όσοι λουφάρουν να ξέρουν πώς θα απολύονται μια και υπάρχουν 1,5 εκ. άνεργοι.  Οι εικόνες με τα βουνά των σκουπιδιών έκαναν τον γύρο του κόσμου και αυτό αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό. Οι τουρίστες ανησυχούν που αντιμετωπίζουν συνθήκες ασφυξίας καθώς και τα παιδιά τους στα θέματα υγιεινής. Ποιος άραγε θα πληρώσει το τίμημα;

Είναι κωμικοτραγικό να μαζεύει ο ηθοποιός του Hollywood Will Smith, 22 σακούλες από τρεις παραλίες, από οικολογική ευαισθησία και οι κάτοικοι των Παξών να παίζουν…… τάβλι και πρέφα. Ο Έλληνας βρίσκεται στην εγωκεντρική κατάσταση πρωτογονισμού, με απίστευτο ατομικισμό να μη νοιάζεται  για το τι συμβαίνει έξω από την πόρτα του. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το όργιο των Δημάρχων για τις προσλήψεις με στόχο τα ψηφαλάκια.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως μόνο το 20% εργάζονται στα απορριμματοφόρα και οι υπόλοιποι (λόγω κυκλωμάτων) στα γραφεία κάνουν διατριβές στη λούφα χωρίς καν… αντικείμενο. Στο νέο Σύνταγμα θα πρέπει να εισαχθεί διάταξη πώς οι Υπουργοί και οι Δήμαρχοι θα πληρώνουν με την ατομική τους περιουσία την βλάβη που υφίστανται οι πολίτες και το Δημόσιο λόγω της απραξίας τους.

Οι Υπουργοί όσο ροχαλίζουν τόσο θα πληθαίνουν οι Υπουργικές γκάφες με τελικό αποδέκτη τον δύσμοιρο πολίτη. «Δει δ’ εγκρατώς αρχείν ου τω κολάζειν, αλλά τω δοκείν κολαστικόν είναι (=Πρέπει να κυβερνάς με πυγμή, όχι τιμωρώντας, αλλά δείχνοντας έτοιμος να τιμωρήσεις).