Μιχάλης Βώβος: Έτοιμος να συμβάλω στη βελτίωση της καθημερινότητας στις γειτονιές της 3ης Δημοτικής Κοινότητας - Free Sunday
Μιχάλης Βώβος: Έτοιμος να συμβάλω στη βελτίωση της καθημερινότητας στις γειτονιές της 3ης Δημοτικής Κοινότητας

Μιχάλης Βώβος: Έτοιμος να συμβάλω στη βελτίωση της καθημερινότητας στις γειτονιές της 3ης Δημοτικής Κοινότητας

Ο Μιχάλης Βώβος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων

 

Κατ’ αρχήν πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Θησείο το 1986. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και εν συνεχεία εντάχθηκα στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος, όπου σήμερα είμαι Υπαξιωματικός. Από μαθητής άρχισα να ασχολούμαι κατά κάποιο τρόπο με τα κοινά, όταν γράφτηκα στη ΜΑ.ΚΙ. και εν συνεχεία στην ΟΝΝΕΔ. Η ενασχόλησή μου αυτή με έκανε να ασχολούμαι παράλληλα και με τα προβλήματα της γειτονιάς μου και τις καθημερινές δυσκολίες και τους προβληματισμούς των συνομηλίκων μου, προσπαθώντας να σκέφτομαι ιδέες και να καταθέτω προτάσεις για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Επίσης, από παιδί είμαι ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, κατέχοντας μάλιστα την ανώτατη εκπαίδευση που μπορεί να έχει κάθε ενήλικο μέλος του, πράγμα που από μικρό με έκανε χρήσιμο μέλος της κοινωνίας και ευαισθητοποιημένο άτομο, προσφέροντας πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας και κοινωνικής προσφοράς. Για αυτό και από το 2007 έως σήμερα είμαι εκλεγμένο μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) του Δήμου Αθηναίων και πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας. Σήμερα είμαι αιρετό μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής Α΄ Αθηνών της ΝΔ και μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής της 3ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά και να θέσετε υποψηφιότητα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;

Από το 1998 έως σήμερα, μέσα από την ενασχόλησή μου με την ΟΝΝΕΔ και τη Νέα Δημοκρατία και έχοντας εκλεγεί σε πολλές αιρετές θέσεις, ασχολούμαι με τα κοινά προσπαθώντας με ιδέες και προτάσεις να προσφέρω στην κοινωνία και να είμαι ενεργός πολίτης. Το 2019 πήρα το βάπτισμα του πυρός, θέτοντας υποψηφιότητα στην 3η Κοινότητα με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» και τον Κώστα Μπακογιάννη και την τελευταία τετραετία εργάστηκα σκληρά για ένα καλύτερο αύριο στις γειτονιές μου. Και είμαι περήφανος γιατί αυτή την τετραετία γίνανε πολλά μικρά, αλλά τεράστιας σημασίας έργα στις γειτονιές μας. Έτσι, με όλη αυτή την εμπειρία στα κοινά, με όρεξη για δουλειά και πολλές ώρες εργασίας στην κοινωνική προσφορά και στον εθελοντισμό, πήρα την απόφαση να θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων (δηλαδή στις γειτονιές του Θησείου, των Πετραλώνων, του Βοτανικού, του Γκαζιού, του Μεταξουργείου, του Προφήτη Δανιήλ, του Ρουφ και του Μαρκόνι) με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» και να συστρατευτώ με τον Κώστα Μπακογιάννη, ώστε να συνεχίσουμε το τεράστιο έργο που συντελέστηκε στις γειτονιές μας, ένα έργο που μας ενώνει και είναι ο πρόδρομος και η εγγύηση για όσα θέλουμε να πετύχουμε την επόμενη πενταετία.

Τι είναι για εσάς η Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Η ενασχόληση με τα κοινά και ιδίως με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας καθημερινός αγώνας επίλυσης των προβλημάτων των γειτονιών και των κατοίκων τους και χρειάζονται αμέτρητες ώρες εργασίας και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εμπιστοσύνη που σου δείχνουν οι πολίτες. Και αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι ανιδιοτελής, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, και να δίνεται από ανθρώπους που είναι επαγγελματικά αποκατεστημένοι και όλη αυτή την ενασχόληση τη βλέπουν μόνο σαν προσφορά προς τον συνάνθρωπο και τη γειτονιά τους. Και η ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πιο όμορφη και έντιμη ενασχόληση με τα κοινά, γιατί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είσαι αυτά που κάνεις και όχι αυτά που λες.

Γιατί θελήσατε να δώσετε αυτόν τον αγώνα με τον Κώστα Μπακογιάννη;

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας νέος άνθρωπος, ήδη επιτυχημένος αυτοδιοικητικός χωρίς αγκυλώσεις. Έχει αποδείξει ότι αγαπάει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ό,τι αναλαμβάνει το φέρνει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία. Σαν δήμαρχος Αθηναίων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει να δείξει μόνο έργο και ανάπτυξη των γειτονιών μας. Αυτό χρειάζεται λοιπόν η Αθήνα, έναν νέο άνθρωπο με εμπειρία και όραμα, με πραγματικά έργα ουσίας και για αυτό είναι ο μόνος που έχει ήδη κοστολογημένο πρόγραμμα για άμεσες παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά για να συνεχιστεί το τεράστιο έργο του συνδυασμού μας και την επόμενη πενταετία. Γιατί αν η Αθήνα δεν είχε δήμαρχο τον Κώστα Μπακογιάννη, θα έπρεπε να τον είχε εφεύρει.

Αν εκλεγείτε κοινοτικός σύμβουλος στην 3η Δημοτική Κοινότητα, ποιες θα είναι οι βασικές προτεραιότητές σας;

Αν οι κάτοικοι των γειτονιών μου αποφασίσουν να με εμπιστευτούν και να με εκλέξουν κοινοτικό σύμβουλο, θα συνεχίσω με μεγαλύτερη ένταση τη σκληρή καθημερινή δουλειά, δεν θα πάψω να βρίσκομαι δίπλα σε όλους τους κατοίκους. Και το σημαντικότερο είναι ότι θα συνεχίσω το έργο των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Ένα έργο που περιλαμβάνει ένα σύγχρονο κι έντονο φωτισμό σε όλους τους δρόμους, ο οποίος μπορεί να συντελέσει στη μείωση της εγκληματικότητας, τη δημιουργία σύγχρονων και προστατευμένων χώρων άθλησης, πάρκων και χώρων πρασίνου και την ανάπλαση των ήδη υπαρχόντων, σεβασμό και διευκόλυνση στην καθημερινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και της τρίτης ηλικίας και κυρίως την αναβάθμιση σε σύγχρονα πρότυπα και τη συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων.

Αν κάποιος σας ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Σας κατέθεσα λίγο πιο πάνω και το ποιος είμαι και το τι έχω σκοπό να κάνω, αν εκλεγώ. Αυτοσκοπός μου δεν είναι η εκλογή μου σε μια αιρετή θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά η προσφορά στις γειτονιές και τους κατοίκους αυτών. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω καριέρα πολιτικού, διότι έχω καριέρα στον επαγγελματικό μου τομέα, την οποία και θέλω να συνεχίσω. Διότι είναι σημαντικό όποιος θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά να έχει πρώτα από όλα μία καριέρα στον επαγγελματικό του στίβο, να μην έχει κανενός είδους εξαρτήσεις από διάφορα συμφέροντα και πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας για την κοινωνία. Αυτά εγγυώνται την ανιδιοτελή προσφορά κάποιου, που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά. Και πιστεύω ότι ένας τέτοιος άνθρωπος είμαι και εγώ. Στις 8 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι των γειτονιών της Αθήνας θέλουμε να δώσουν τη δύναμη σε νέους ανθρώπους με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά για ένα καλύτερο αύριο στις γειτονιές μας.

Και όντας λάτρης του Καζαντζάκη θα κλείσω, παραφράζοντας τους στίχους του συγγραφέα:

«Με χρώματα τις ιδέες μας

και με πινέλα την όρεξη για δουλειά.

Ζωγραφίζουμε το αύριο στις γειτονιές μας».

Και ζητάω την ψήφο των συμπολιτών μου, δηλώνοντας έτοιμος να βοηθήσω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και να συμβάλω ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις γειτονιές της 3ης Δημοτικής Κοινότητας.