Το Μουσείο Ακρόπολης καλωσορίζει την άνοιξη - Free Sunday
Το Μουσείο Ακρόπολης καλωσορίζει την άνοιξη

Το Μουσείο Ακρόπολης καλωσορίζει την άνοιξη

Το Μουσείο Ακρόπολης καλωσορίζει τους επισκέπτες του την θερινή περίοδο με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας των εκθεσιακών χώρων από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο (Δευτέρα 8πμ-4μμ, Τρίτη έως Κυριακή 8πμ-8μμ, Παρασκευή 8πμ-10μμ), βραδιές στη βεράντα του εστιατορίου με θέα στην φωτισμένη Ακρόπολη κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τα μεσάνυχτα και νέο κύκλο παρουσιάσεων στην αρχαιολογική ανασκαφή.

«Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης»
Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Μουσείου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αρχαιολογική ανασκαφή που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του Μουσείου. Να βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, να δουν από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, να μπουν στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, να περιεργαστούν τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού, να κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια.   

 

Αγγλικά: κάθε Σάββατο και Δευτέρα, στις 11:00
Ελληνικά
: κάθε Σάββατο και Δευτέρα, στις 13:00

Διάρκεια: 45 λεπτά

Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (10 ευρώ).

Παράλληλα, συνεχίζονται οι παρουσιάσεις ενηλίκων «Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα» και «Απογεύματα στο Μουσείο Ακρόπολης». Περισσότερες πληροφορίες https://theacropolismuseum.gr/thematikes-paroysiaseis.