Τα Eurogroup τελείωσαν, τα πάρτι με γραβάτες ξεκίνησαν - Free Sunday
Τα Eurogroup τελείωσαν, τα πάρτι με γραβάτες ξεκίνησαν

Τα Eurogroup τελείωσαν, τα πάρτι με γραβάτες ξεκίνησαν

H αγωνία για το 34ο Eurogroup με επίκεντρο την ελληνική κρίση ήταν μεγάλη: θα ήταν το τελευταίο «μνημονιακό» Eurogroup και αυτό στο οποίο θα γινόταν η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, όλη η Ελλάδα, στο εξής η 21 Ιουνίου θα γιορτάζεται ως η πρώτη εθνική απελευθερωτική επέτειος, εφόσον στις άλλες δύο τιμούμε την έναρξη της Αντίστασης και της Επανάστασης.

Κι όποιος κατάλαβε τι ήθελε να πει ο ένας από τους δύο ηγέτες της Απελευθέρωσης, γνωστός και ως Πάνος ο Ασύντακτος, να μας το πει κι εμάς.

Η επιτυχία μας στο Eurogroup ήταν τεράστια, το χρέος ρυθμίστηκε και έφτασε η ώρα να φορέσει ο πρωθυπουργός μία από τις τόσες γραβάτες που έχει πάρει ως δώρο μετά τις διαπραγματευτικές του επιτυχίες, κάτι που αναμενόταν να κάνει στο διάγγελμα της Παρασκευής.

Ίσως βέβαια η γραβάτα να μην είναι και η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή.

Ιδού, μία προς μία οι ελληνικές επιτυχίες στο ιστορικό Eurogroup.

Ορίστε, τα λέει κι ο ανταποκριτής των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ.

«Είμαι αρκετά μεγάλος ώστε να θυμάμαι ότι τότε (Νοέμβριο του 2012) το  Eurogroup έταξε ‘επαρκή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κάτω του 110% του ΑΕΠ’ έως το 2022. Αξίζει να το θυμόμαστε με όλα αυτά τα… αυτό-συχαρίκια σήμερα το πρωί σε Αθήνα και Βρυξέλλες».

Να τα αφήσετε αυτά κ. Σπίγκελ, μικρός είναι ο κόσμος και γνωριζόμαστε.

Σε επόμενο tweet ο Σπίγκελ τονίζει πως σήμερα το χρέος βρίσκεται στο 177,8% του ΑΕΠ και «η νέα ελάφρυνση δεν θα μας φέρει καθόλου κοντά στο 110% του ΑΕΠ το 2022».

Δεν είναι ελάφρυνση, είναι επιμήκυνση.

Ας δούμε τι έχει να πει ο πρωθυπουργός επί του θέματος.

Εντάξει, το είπαμε (και αυτό) αλλά ήταν από την περίοδο των αυταπατών μας.

Tώρα έχουμε βγει από την περίοδο των αυταπατών, είμαστε στην περίοδο της Απελευθέρωσης των Ελλήνων από τον μνημονιακό ζυγό και των βραβεύσεων.

Όντως, είναι δύσκολο να το γλιτώσει.

Και γιατί να περιοριστούμε στο Ειρήνης;

Και φυσικά τώρα που αποκτήσαμε την τεχνογνωσία, γιατί να μην την μοιραστούμε.

Kι αυτός ο Ινδός πρόεδρος τι την ήθελε την ατάκα για τον πιο γνωστό Έλληνα στην Ινδία, που είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος εισέβαλε στη χώρα αλλά τελικά αποχώρησε ως σύμμαχος; Έμπλεξε.

 17

Κατά τα άλλα, ο Γιάννης Μουζάλας μπορεί να μην είναι πλέον υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μπορεί να άφησε το θέμα να το διαχειριστούν οι ΜΚΟ όσο ήταν υπουργός, αλλά το προσφυγικό εξακολουθεί να κυριαρχεί στη σκέψη του. Τα έφερε από ‘δω, τα έφερε από ‘κει, τελικά βρήκε τη λύση.

Και είναι πραγματικά κρίμα που δεν κατάφερε τελικά να γίνει Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο κ. Μουζάλας, να αξιοποιήσει αυτή την συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση που έχει αποκτήσει πλέον.

Σε άλλα νέα,

Με μια μικρή διαφορά

Όπως και να ‘χει,

Και δεν είναι ο μόνος.

Άλλωστε όλοι θα θέλαμε να ανήκουμε στη γενιά των 600 δισ.

Όπως και να ‘χει μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.