Πετρέλαιο Θέρμανσης 2023: Τι να αναμένουμε από την τιμή του - Free Sunday
Πετρέλαιο Θέρμανσης 2023: Τι να αναμένουμε από την τιμή του

Πετρέλαιο Θέρμανσης 2023: Τι να αναμένουμε από την τιμή του

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου αναμένουμε την ανακοίνωση των τιμών για τη σεζόν του Πετρέλαιου Θέρμανσης

Αν και οι εξελίξεις έκαναν την πρόγνωση αβέβαιη, ο μέσος όρος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης εμφάνιζε μια εντυπωσιακή πτώση κάτω από τα 1,39€ ανά λίτρο. Ταυτόχρονα, προεκτιμήσεις πριν από περίπου δύο εβδομάδες προέβλεπαν ότι η τιμή θα κυμανθεί μεταξύ 1,46€ έως 1,50€ ανά λίτρο.

Η διεθνής εικόνα για τις τιμές του Πετρελαίου

Δύο γεγονότα επηρέασαν την τιμή του Brent διεθνώς τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν πάνω από 3% τη Δευτέρα και ξεπέρασαν τα 87$ ανά βαρέλι. Αυτή η άνοδος προέκυψε μετά από την αναταραχή που σημειώθηκε στη Μέση Ανατολή το Σαββατοκύριακο.

Oι αναλυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο ο πόλεμος να επηρεάσει τις παγκόσμιες αγορές. Αυτή η ανησυχία τροφοδοτείται από αναφορές που υποδηλώνουν τη συμμετοχή του Ιράν στον σχεδιασμό των επιθέσεων.

Παράλληλα, ο Διεθνής Δείκτης Αναφοράς πετρελαίου υπέστη μια οξεία πτώση πάνω από 8% την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή η πτώση συνέβη κυρίως λόγω ενδείξεων περί εξασθένησης της ζήτησης για πετρέλαιο, οι οποίες ενίσχυσαν τις ανησυχίες για μείωση της προσφοράς του καυσίμου.

Το μέγεθος και το εύρος των επιπτώσεων στις διεθνείς αγορές πετρελαίου είναι απρόβλεπτα και δεν είναι δυνατό να κατανοήσουμε πώς ακριβώς θα επηρεάσουν τις τιμές των προϊόντων στις τοπικές αγορές.

Επομένως, αν και η τιμή εκκίνησης προβλέπεται κάτω του 1,39€ ανά λίτρο, η υπόθεση αυτή πλέον είναι αβέβαιη.

Τι ισχύει με το Επίδομα Θέρμανσης 2023;

Σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα, η Κυβέρνηση έχει αποσαφηνίσει πως δεν προβλέπει την επιδότηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως οι προεκτιμήσεις για την τιμές βρίσκονταν σε περίπου ίδια επίπεδα με τις αντίστοιχες τιμές του περασμένου έτους, δηλαδή 1,37 έως 1,41€ το λίτρο.

Όσον αφορά το Επίδομα Θέρμανσης 2023, αν και τα ποσά παραμένουν ίδια με τα περσινά, υπήρξε διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για οικογένειες με παιδιά.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα νοικοκυριά με παιδιά θα λάβουν επίδομα φέτος. Επίσης, για πρώτη φορά, τίθεται όριο στο εισόδημα των φορολογουμένων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα καταργείται το διπλό επίδομα που λάμβαναν πέρυσι οι καταναλωτές που αποφάσισαν να μη χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα για το Επίδομα Θέρμανσης 2023:

  • Περισσότερα από 1 εκ. νοικοκυριά αναμένεται να λάβουν επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα κυμαίνεται από 100 - 800€, ανάλογα με την περιοχή και την σύνθεση του νοικοκυριού. Στις περιοχές με πολύ κρύο, το επίδομα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 000€.
  • Τα εισοδηματικά όρια παραμένουν τα ίδια, δηλαδή:
  • 000€ για τους άγαμους
  • 000 ευρώ για τους παντρεμένους

Ωστόσο, υπάρχει αύξηση για τις οικογένειες με παιδιά, με το εισοδηματικό όριο να αυξάνεται κατά 3.000€ για κάθε παιδί, φτάνοντας έως και 5.000€ ανά παιδί. Αυτό σημαίνει ότι τα οικογενειακά εισοδήματα μπορούν να είναι υψηλότερα, ώστε περισσότερες οικογένειες να δικαιούνται το επίδομα.

  • Για πρώτη φορά, θεσπίζεται όριο τζίρου έως 80.000€ ετησίως για φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που έχουν ετήσια έσοδα πάνω από 80.000€ δεν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης.
  • Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, μπλε κηροζίνη, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ, ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία.
  • Το επίδομα θα χορηγείται για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά είναι ενοικιαζόμενα, δωρεάν παραχωρούμενα, ή ιδιοκατοικούνται.
  • Τέλος, για τους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) σε περιοχές με ψύχος, το επίδομα αυξάνεται επιπλέον κατά 25%, φθάνοντας μέχρι τα 1.000 ευρώ.

Πετρέλαιο Θέρμανσης στις πιο ζεστές τιμές της αγοράς από την Petroil

Η Petroil είναι εδώ για να κάνει τον χειμώνα ζεστό και άνετο!

Κατανοώντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της δύσκολης εποχής του χειμώνα, προσαρμόζουμε τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και σου προσφέρουμε την ευκαιρία να πληρώσεις με έως και 12 άτοκες δόσεις!

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να απολάμβανες τη θέρμανση του σπιτιού σου, ενώ πληρώνεις με άτοκες δόσεις κάθε μήνα!

Από τις 13 Οκτωβρίου μπορείς να ενημερώνεσαι συνεχώς για την τρέχουσα τιμή του Πετρελαίου Θέρμανσης στο site μας petroilfuels.gr και να ολοκλήρωσε την παραγγελία σου είτε online στον ιστότοπό μας, είτε με ένα απλό τηλεφώνημα στο 211 212 0600!

Μαζί, φροντίζουμε για ό,τι είναι πολύτιμο για εσένα!