Δημήτρης Ραμαντζάς: Η συμβολή της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καίρια για την επιτυχία των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών - Free Sunday
Δημήτρης Ραμαντζάς: Η συμβολή της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καίρια για την επιτυχία των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών

Δημήτρης Ραμαντζάς: Η συμβολή της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καίρια για την επιτυχία των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών

Ο Δημήτρης Ραμαντζάς είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νότιου Τομέα Αθηνών, ιδρυτής και CEO του Εκπαιδευτικού Ομίλου So Easy.

 

Θέλουμε μία Αττική που θα γίνεται ολοένα και πιο Παραγωγική, με ολοένα και ισχυρότερο αναπτυξιακό αποτύπωμα, ελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας το εισόδημα των πολιτών της. Μία Αττική με αναβαθμισμένες υποδομές, που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της και την εμπειρία των επισκεπτών της.

Η επιχειρηματικότητα αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στην περιφέρεια της Αττικής, που αποτελεί τον πρωτεύοντα οικονομικό πυλώνα της Ελλάδας, η επιχειρηματικότητα ανθίζει. Επομένως, η συμβολή της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καίρια για την επιτυχία των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

H Αθήνα και οι γύρω περιοχές αναδύονται ως κέντρα καινοτομίας και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η επιτυχία της επιχειρηματικότητας στις περιοχές αυτές οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως: 

-Υποδομές και Συνδεσιμότητα: Η Αττική διαθέτει καλές υποδομές. Σύγχρονα αεροδρόμια, λιμάνια, αρτηρίες οδικής και σιδηροδρομικής μεταφοράς διευκολύνουν τη μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων. Αυτό δημιουργεί ευκαιρίες σε επιχειρηματίες να αναπτύξουν διεθνείς σχέσεις και να εξάγουν τα προϊόντα τους. 

-Εκπαίδευση και Έρευνα: Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αττική παρέχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη εκπαίδευση και έρευνα. Αυτό προάγει την καινοτομία και ενισχύει τις ιδέες των επιχειρηματιών. 

-Πολιτισμός και Τουρισμός: Η πολυπολιτισμική φύση της Αθήνας και η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής την καθιστούν προορισμό για τουρίστες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Επιχειρήσεις στον τομέα αυτόν, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και πολιτιστικά κέντρα, έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν επιτυχημένες δραστηριότητες, εκμεταλλευόμενες τον πλούτο της περιοχής σε αξιοθέατα και εκδηλώσεις. 

-Στρατηγική Τοποθεσία: Η Αττική βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αγορές της. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη αγορά καταναλωτών και επιχειρηματικών ευκαιριών. 

Με αυτά τα δεδομένα ο συνδυασμός μας ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ με επικεφαλής τον ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ σχεδιάζει και επενδύει

  • στη βελτίωση των δημοτικών υποδομών, όπως πάρκα, πλατείες και κέντρα πολιτιστικής δραστηριότητας, με σκοπό την προσέλκυση πελατών και επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή.
  • στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και την εξομάλυνση των γραφειοκρατικών φραγμών για τις επιχειρήσεις.
  • στη συνεργασία με τοπικούς επιχειρηματίες για την προώθηση του τουρισμού, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και προγράμματα που προσελκύουν τουρίστες.
  • στη συνεχή υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, μέσα από Επιχειρηματικά Προγράμματα, που θα παρέχουν χρηματοδοτική βοήθεια, κατάρτιση και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρηματίες με στόχο την βοήθεια στην εκκίνηση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλουν όλα όσα προγραμματίζουμε :

  •  Η ολοκλήρωση των σημαντικών έργων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Τα έργα και οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται, ειδικά στο παράκτιο μέτωπο (Ανάπλαση Φαλήρου, Αττική Ριβιέρα)
  • Οι επενδύσεις που υλοποιούνται από ιδιώτες, οι οποίοι εμπιστεύονται τις δυνατότητες της χώρας, την πολιτική σταθερότητα αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αττικής.
  • Tα έργα και οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο ΠΕΠ Αττικής, ύψους 1,6 δις ευρώ (50% αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο ΠΕΠ), τα οποία διεκδικήθηκαν από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια.
  • Η υλοποίηση Δράσεων για την προώθηση της καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας, όπως οι συνεργασίες με επιμελητήρια και φορείς, η στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων κλπ.
  • Η Αναβάθμιση των λιμένων Αττικής (Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικός) και η ολοκλήρωση της νέας προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι Πειραιά.
  • Η Ενίσχυση επιχειρήσεων για την ενσωμάτωση τεχνολογιών που προάγουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η υλοποίηση πολιτικών με έμφαση στην περιφερειακή στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης κλπ.
  • Η Ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα ενσωματώνει τις σημαντικές δράσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης.
  • Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων της Αττικής.
  • Η Τουριστική προβολή και η προώθηση του θεματικού τουρισμού, με στόχο να καταστεί η Αττική τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο.

Εν γένει, η περιφέρεια Αττικής αποτελεί ένα δυναμικό και ευνοϊκό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα. Η περιφερειακή διοίκηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Οι προσπάθειές μας για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας πρέπει να είναι συνεχείς, μεθοδευμένες και συλλογικές. Αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 

Εν τέλει, η επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Αττικής αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της διοίκησης, των επιχειρηματιών και της κοινότητας για τη δημιουργία ενός θετικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Με τη σωστή υποστήριξη και τη συνεχή προώθηση της επιχειρηματικότητας, η Αττική μπορεί να διατηρήσει και να αναβαθμίσει τη θέση της ως κορυφαίο επιχειρηματικό κέντρο στην Ελλάδα, ώστε να συμβάλει στην οικονομική ευημερία της περιοχής και των πολιτών της. 

Πάμε όλοι μαζί την ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ με τον ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ.