Το παραμιλητό του πυρετού και η απαλλοτρίωση των θυρίδων - Free Sunday
Το παραμιλητό του πυρετού και η απαλλοτρίωση των θυρίδων
photo: @Nogate_T, twitter

Το παραμιλητό του πυρετού και η απαλλοτρίωση των θυρίδων

Ήταν μία εβδομάδα κατά την οποία τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν με πυρετώδεις ρυθμούς. Όλα ξεκίνησαν με το διαφαινόμενο ναυάγιο της προοπτικής πρόσληψης 10.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων, μετά το «προσχέδιο συμφωνίας» του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο και την αντίδραση των ιερέων και της Ιεράς Συνόδου που ακολούθησε. Τη σκυτάλη πήρε η Κατερίνα Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ, που υποστήριξε πως δύο μητροπολίτες έχουν χρυσαυγίτικες απόψεις.

Μια άτυχη στιγμή σε μια δύσκολη μέρα.

Tι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά, το σημαντικό είναι να έχουμε το θάρρος να παραδεχτούμε το λάθος μας και την τόλμη να ζητήσουμε συγνώμη.

Από την όλη υπόθεση δημιουργήθηκε μία απορία…

Αλλά λύθηκαν πολλές περισσότερες.

Όπως, για παράδειγμα, γιατί διακατέχει διαφόρους τέτοιο μένος εναντίον του πρωθυπουργού.

Ή γιατί δεν εφαρμόστηκε ποτέ τελικά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Σε γενικές γραμμές,

Κατά τα άλλα, όλα καλά.

Όλα πάνε βάσει σχεδίου.

Και γιατί να μην τους επιτρέψουν, άλλωστε; Σε όλα «ναι» τους λένε, πού θα βρουν άλλους τέτοιους; Και μην ξεχνάμε και τα υπερπλεονάσματα-ρεκόρ.

Η κατάσταση έχει κάπως έτσι:

Κάποιοι, πάντως, βγήκαν από τα μνημόνια.

Και βγήκαν για τα καλά.

Επιπλέον, αυξήθηκαν και οι συμβασιούχοι, που σε κάποια φάση δεδομένα θα καταλήξουν να απαιτούν μονιμοποίηση, από 40.000 σε 100.000.

Κανείς πάντως, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, πιστωτές, δεν δείχνει να αγχώνεται ιδιαίτερα με την κατάσταση.

Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής:

Εντάξει, ας μην τα βάφουμε και μαύρα, ως γνωστόν λύσεις και λεφτά πάντα υπάρχουν. Να, μία από τις λύσεις που επεξεργάζονται στην κυβέρνηση εξήγησε ο πρώην υπουργός Αποστόλου, τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας από τις θυρίδες των τραπεζών.

Ο κ. Αποστόλου τα εξήγησε όμορφα. Στις 230.000 θυρίδες υπάρχει ένας πλούτος που πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί, θα ήταν κρίμα να μείνει αναξιοποίητος: «Υπάρχουν γύρω στις 230.000 θυρίδες όπου εκεί βρίσκεται ένας πλούτος που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει και γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί. Οι συναλλαγές δεν πρέπει να γίνονται κανονικά; Όταν έχεις μια οικονομία που μπορεί να σταθεί στα πόδια τα δικά μας, δεν πρέπει να γίνουν κινήσεις που να εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες; Όλα αυτά γίνονται για το καλό του ελληνικού λαού». Στο αρχικό πλάνο περιλαμβάνονται οι θυρίδες των οφειλετών του Δημοσίου, στη συνέχεια βλέπουμε.

Βασικά, όλα τα πέτυχαν, εκτός από τον… κομμουνισμό.

Πάντως, υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν.

Κάποιες νέες ιδέες που αξίζει να εξεταστούν.

Ενώ ίσως προκύψουν και δυσκολίες τεχνικής φύσεως.

Η σημαντική είδηση της εβδομάδας, βέβαια, ήταν η ανανέωση του μενού του πρωθυπουργικού αεροσκάφους ή μάλλον των πρωθυπουργικών αεροσκαφών, εφόσον τελικά δεν πουλήσαμε κανένα από τα τρία, όπως είχαμε εξαγγείλει στις προγραμματικές μας δηλώσεις (κάπως έπρεπε να βολευτεί και ο Πάνος άλλωστε).

Πλέον είμαστε έτοιμοι όχι για 17 αλλά για 117 ώρες διαπραγμάτευσης.

Ας κλείσουμε με έναν οδηγό για νοικοκυραίους.