Ο ανήσυχος Αμερικανός πρέσβης πάει Καβάλα στην Αλεξανδρουπολη - Free Sunday
Ο ανήσυχος Αμερικανός πρέσβης πάει Καβάλα στην Αλεξανδρουπολη

Ο ανήσυχος Αμερικανός πρέσβης πάει Καβάλα στην Αλεξανδρουπολη

Η δήλωση του απερχομενου - οσονουπω- Αμερικανού πρέσβη  στην Αθήνα, Τζέφρι Παϊατ,  σύμφωνα με τον οποίο "οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι οι λιμενικές υποδομές σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα θα παραμείνουν σε δυτικά χέρια», είναι μια  σοκαριστική δήλωση.

Διότι εμφανίζει μια χώρα να μπορεί να παρέμβει απροκάλυπτα σε εσωτερικές  διαδικασίες άλλου κράτους.

Διότι μέχρι τώρα έχουμε την εντύπωση ότι τα λιμάνια, όπως της Αθήνας η της Θεσσαλονίκης βγαίνουν σε πλειοδοτικο διαγωνισμο κι όποιος μπορεί να δώσει τα περισσότερα τα παίρνει.


Έτσι είχε γίνει με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που ο πλειδοτησας ενδιαφερόμενος αύξησε δραματικά την προσφορά του στον δεύτερο γύρο και το πήρε.
Στον δεύτερο γύρο και ο δεύτερος ενδιαφερόμενος είχε αυξήσει  την προσφορά του αλλά όχι τόσο που να μπορέσει να το διασφαλίσει. Διότι ο άλλος είχε δώσει περισσότερα.

Ο κ. Παιατ πρέπει να απαντήσει πως θα γίνει η διασφάλιση στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.

Υπάρχει η δυνατότητα να αποτραπεί να καταθέσουν προσφορά όσοι δεν είναι αρεστοί στις ΗΠΑ ή στο τέλος οι"καλοί" θα δώσουν περισσότερα λεφτά από τους καλούς;

Αλλά αν μπορεί να προβλέψει τι θα έχουν οι κλειστές προσφορές κάποιων που δεν ξέρουμε ακόμη ότι θα ενδιαφερθουν, καλό θα ήταν να ασχοληθει με την μαντική στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του.

Διότι στη Θεσσαλονίκη κάποιοι περίμεναν να δουν τι θα κάνει όταν το λιμάνι κατέληξε στην κοινοπραξία που είχε δηλώσει ότι τον ενοχλεί να αναλάβει το λιμάνι επειδή την συνέδέε με ρωσικά συμφέροντα
Κι όταν κατέληξε σε αυτήν την κοινοπραξία, πήγε μια επίσκεψη και γνωρίστηκε μαζί τους.
Οι καταγγελίες δεν επαναλήφθηκαν ποτέ....