Κρυπτομουσουλμάνοι και νεοβούλγαροι στο ΑΠΘ - Free Sunday
Κρυπτομουσουλμάνοι και νεοβούλγαροι στο ΑΠΘ

Κρυπτομουσουλμάνοι και νεοβούλγαροι στο ΑΠΘ

Κάποτε στη δεκαετία του 1990, επί κυβερνήσεων Σημίτη, και Υπουργίας Αρσένη στο Παιδείας είχε προβλεφθεί το 0,5% των εισακτέων στα πανεπιστήμια να προέρχεται από τη μειονότητα στην Θράκη.

Το μέτρο, το οποίο αφορούσε καμία 500 παιδιά είχε ως στόχο να μειώσει τη μετανάστευση λόγω σπουδών στην Τουρκία, από την οποία τα περισσότερα παιδιά δεν γύριζαν ποτέ, άσε που το κοστος ζωής στην Τουρκία ηταν φτηνότερο από την Θεσσαλονίκη

Τότε λοιπόν ένας φέρελπις νέος πολιτικός, εκ των υπερμάχων της πατρίδας, είχε αποκαλύψει όλα τα δεινά που δημιουργούσε το σχέδιο Αρσένη ανάμεσα στα οποία ήταν ότι θα άλλαζε η δημογραφική κατανομή στην Θράκη επειδή γνωστές χριστιανικές οικογένειες της Κομοτηνής θα άλλαζαν πίστη και θα καταγράφονταν ως μουσουλμανικές για να εξασφαλίσουν την εισαγωγή των παιδιών τους στο Πανεπιστήμιο, χωρίς εξετάσεις. Θα γέμιζε το Αριστοτέλειο μουσουλμάνους.

Έκτοτε, καθε φορά που τον βλέπω, σήμερα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, τον αντιμετωπίζω με συγκατάβαση και κατανόηση, γιατί μου έδειξε, με δίδαξε να πω καλύτερα, σε τι βαθμό ανοησίας μπορεί να φτάσει ο εξυπνακισμός στην πολιτική.

Τον θυμήθηκα χθες που διάβασα καθηγητή του ΑΠΘ να αποκαλύπτει ότι με το πρόγραμμα με τα δίδακτρα για ξένους φοιτητές στην Ιατρική του Πανεπιστημίου, γνωστές πλούσιες οικογένειες της Θεσσαλονίκης, θα δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία στη Βουλγαρία έτσι ώστε να μπορούν να τα εγγράψουν χωρίς εξετάσεις αλλά με δίδακτρα.

Δεν έδινε βέβαια λεπτομέρειες από το νομικό πλαίσιο της υιοθεσίας στη Βουλγαρία, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα είχε προβλέψει δικλείδες για βοήθεια στο ανθελληνικό σχέδιο που απεργάστηκε η σύγκλητος του ΑΠΘ να βοηθάει τους πλούσιους.

Και απορώ που δεν καταγγέλθηκε ακόμη για επέμβαση στη δημογραφική κατανομή στην Μακεδονία, την οποία πάντοτε θέλουν οι Βουλγαροι.

Αν είχε διαβάσει δε και την ανακοίνωση των οπαδών του ΠΑΟΚ, τους οποίους ως γνωστόν στην Αθήνα, αποκαλούν “Βούλγαρους”, θα είχε κλείσει η προειδοποίηση καλύτερα.