Ελληνικές επενδύσεις ...στα βουλγαρικά βενζινάδικα - Free Sunday
Ελληνικές επενδύσεις ...στα βουλγαρικά βενζινάδικα

Ελληνικές επενδύσεις ...στα βουλγαρικά βενζινάδικα

Αγωνία κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία μετά την αύξηση των τιμών των καυσίμων με αποτέλεσμα πολλοί να αναζητούν τρόπους να πληρώνουν λιγότερο.

Ένας από αυτούς, σύμφωνα με τα βραδινά τηλεοπτικά  ρεπορταζ της Παρασκευής 13 Μαϊου, είναι η αξιοποίηση της αγοράς γειτονικών χωρών.

Έτσι στο ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, μάθαμε ότι το κέρδος των οδηγών που βάζουν καύσιμα στην Βουλγαρια, όπως εκτιμούν με μέτριους υπολογισμούς, είναι πάνω από 240€ τον μήνα, για ένα μικρομεσαίο ΙΧ που φουλάρει κάθε εβδομάδα.

Με απλή αριθμητική, ένα μικρομεσαίο ΙΧ με ρεζερβουάρ 50 λίτρα, βάζει 200 λίτρα τον μηνα, άρα γλυτώνει 1,2 ευρώ το λίτρο. 

Αφου στην Ελλάδα, το λίτρο πάει 2,2 ευρω, στη Βουλγαρία πρέπει να κάνει 1 ευρώ, αλλά συμφωνα με τα ρεπορτάζ, η τιμή στη Βουλγαρία, είναι 1,58 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα πάντοτε με τα ρεπορτάζ, στη Βουλγαρια σπεύδουν οδηγοί από Θεσσαλονίκη, η οποία απέχει από τα σύνορα, 120 χιλιόμετρα. Δηλαδή κάποιος από τη Θεσσαλονίκη κάνει 240 χιλιόμετρα για να πάει στη Βουλγαρία, να φουλαρει και να επιστρέψει. 

Άρα, για να ανακεφαλαιωσουμε: με κατανάλωση 8 λιτρα στα 100 χιλιομετρα, ένας οδηγός από τη Θεσσαλονίκη, επιλέγει να οδηγήσει 2-3 ώρες και να κάψει μισό ρεζερβουάρ, περίπου 20 λίτρα μετ' επιστροφής, σχεδόν 32 ευρώ, στα οποία πρέπει να προστεθούν 6,6 ευρώ, που είναι το κόστος των διοδίων μετ' επιστροφής. Σύνολο εξόδων 38 ευρώ.

Όταν επιστρέψει με το καλό στη Θεσσαλονίκη, θα έχει στο ρεζερβουάρ του περίπου 30 λίτρα, τα οποία θα έχει αγοράσει με 1,6 ευρώ, δηλαδή το κέρδος του σε σχέση με τα 2,2 ευρώ που θα πλήρωνε στην Ελλάδα είναι 0,6 ευρώ, άρα 18 ευρω σύνολο.

Συμπέρασμα: Για να αντιμετωπίσεις την ακρίβεια, πληρώνεις 38 ευρώ για να πάρεις πίσω 18. Δηλαδή μπαίνεις μέσα ούτε λίγο, ούτε πολύ, 20 ευρω.

Υπάρχουν ελληνικές επενδύσεις στα βουλγαρικά βενζιναδικα; Διότι στο ίδιο ρεπορτάζ του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού μάθαμε οτι Έλληνες ενδιαφέρονται να ανοίξουν βενζινάδικα στη Βουλγαρία.

Αυτό δεν είναι ρεπορτάζ, τοποθέτηση προϊόντος ειναι