Μια selfie με τον δήμαρχο Ζέρβα; - Free Sunday
Μια selfie με τον δήμαρχο Ζέρβα;

Μια selfie με τον δήμαρχο Ζέρβα;

Θα ήθελα εκ βάθους καρδίας να ευχαριστήσω τη νεαρή κυρία η οποία φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για να έχει την ευκαιρία, απευθυνόμενη σε αυτόν, να τον χαρακτηρίσει αποτυχημένο.

Δεν θέλω να σχολιάσω αν είναι αποτυχημένος ή όχι. Αυτό είναι το διακυβευμα των επόμενων εκλογών. 

Είναι άξια της ευγνωμοσύνης μας όμως διότι μας αποκάλυψε ότι ο Ζέρβας είναι αφελής.

Διότι δεν του πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί ένας πολίτης να του ζητά να φωτογραφηθεί μαζί του για να τον εκθέσει.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ θα το σκεφτόμουν. Άρα κι εγώ πρέπει λογικά να είμαι αφελής. 

Αφελής ως προς τα ήθη της πολιτικής αντιπαράθεσης. Διότι δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο ένας αγανακτισμένος πολίτης να απευθυνθεί στον δήμαρχο ή όποιον άλλο πολιτικο με σκαιό τρόπο.

Τα νέα ήθη μπαίνουν από τη στιγμή που το "επεισόδιο" είναι σκηνοθετημένο κι αναπαραγεται από επίδοξους διαδόχους του σε βιντεοσκόπηση η οποία δεν δείχνει  να έγινε από καραμπόλα.  Το ενδεχόμενο η νεαρή κυρία να θυμήθηκε μετά τη φωτογράφιση, ότι ο Ζέρβας είναι αποτυχημένος δεν υφίσταται. Το είπε άλλωστε κι η ίδια. Ήθελε να φωτογραφηθεί "με τον πιο αποτυχημένο δήμαρχο της πόλης", χαρακτηρισμό που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιφυλάξει για τους δημάρχους της κατοχής, Μερκουρίου και Σερεμέτη.

Η ηλικία της κυρίας βέβαια δεν παραπεμπει σε γνώστη της ιστορίας της πόλης από πρώτο χέρι. Ούτε σε βαθύ γνώστη της πολιτικής διαδικασίας. 

Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να θυμηθεί ότι μια παρόμοια συμπεριφορά, ένα πλαστικό ποτήρι καφέ, ανέκοψε μια λαμπρή πολιτική ανέλιξη. Κι ας μην το είχε ως στόχο.

Αλλά αν κάποιοι έχουν βάλει στόχο την καταστροφη του αντιπάλου τους προσπαθώντας να τον προκαλέσουν να αναδείξει τον χειρότερο εαυτό του, δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους το ενδεχόμενο, να μην περισσέψει χώρος για την αποδειξη του "αποτυχημενος".

Καλώς η κακώς στις εκλογές, οι πολίτες θα κρίνουν με βάση την κατάσταση της καθημερινότητας τους. Αν βελτιώθηκε ή όχι. Αν στο πρώτο διαμέρισμα πχ, βρίσκει ο κατοικος θέση να παρκάρει.

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση της ALCO για τον ΑΝΤ1, ο Ζέρβας εμφανιζόταν, να έχει αποδοχή πάνω από 30%. Πριν τρία χρονια στις εκλογές, είχε ξεκινήσει από 14.

Η αντιμετωπιση του για όποιον θέλει να τον διαδεχτεί, θέλει αποδόμηση όσων έχει κάνει, κόπος στον οποίο δεν μπαίνει κανένας αλλά και στρατηγική προσέγγισης των κρίσιμων κοινωνικών στρωμάτων της πόλης.

Προσέγγιση που δεν εξασφαλίζουν εξυπνάδες, με σκηνοθετημενα "απροοπτα"...