Ολυμπιακό μετάλλιο στην υπομονή - Free Sunday
Ολυμπιακό μετάλλιο στην υπομονή

Ολυμπιακό μετάλλιο στην υπομονή

Παρά τις σαφείς δηλώσεις της ότι τα οφείλει όλα στην οικογένειά της και στους φίλους τους οι οποίοι την στήριξαν όταν όλοι οι αρμόδιοι της είχαν γυρίσει την πλάτη, είναι υποχρεωμένη να ανέχεται την αυτοπροβολή των εκπροσώπων ενός συστήματος το οποίο μόνο προβλήματα δημιουργεί. 

Η λογική των αρμοδίων σε όλα τα επίπεδα είναι ότι δεν κάνουν τίποτα για να διευκολύνουν δημιουργικούς ανθρώπους στις επιδιώξεις τους, όταν όμως κάποιο από τα θύματα της πολιτικής τους τα καταφέρνει χάρη στη θέληση και στις ικανότητές του, σπεύδουν να μοιραστούν μαζί του τη θετική δημοσιότητα. 

Έτσι, ακούσαμε μία χαμηλού επιπέδου ομιλία του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος συμβολίζει το πέρασμα των πιο αρνητικών λαϊκιστών από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημειώσαμε με ενδιαφέρον ότι κατά την υποδοχή της Άννας Κορακάκη έκανε αισθητή την παρουσία του και στρατιωτικό άγημα. 

Ίσως σε αυτές τις εικόνες συμπυκνώνεται το πολιτικό μήνυμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πλήρης ανικανότητα και αδιαφορία, άφθονος λαϊκισμός, πολιτική κουτοπονηριά και χαμηλής ποιότητας αισθητική. 

Αυτά που είδαμε σε επίπεδο κυβέρνησης τα είδαμε να εξελίσσονται και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Φτηνά διοικητικά, πολιτικά υλικά σχεδόν παντού στον δημόσιο βίο. Ούτε με τις Ολυμπιακές επιτυχίες δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για την κλιμάκωση της κρίσης.