Δει δη χρημάτων - Free Sunday
Δει δη χρημάτων

Δει δη χρημάτων

Του Αναστάσιου Μ. Κυριακίδη, συντονιστή διευθυντή Ορθοπαιδικής ΕΣΥ, τ. πρόεδρος ΕΙΝΒΕΘ, τ. αντιπρόεδρος ΕΝΙΘ.


Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» δημιουργήθηκε με την καθοριστική συμβολή του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και λειτουργεί ως ΝΠΙΔ. Αυτό το νομικό καθεστώς, όμως, δεν το διαφοροποιεί από τα άλλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, γιατί ακολουθεί όλους τους κανόνες του Δημοσίου (προσλήψεις με κριτήρια ΑΣΕΠ, διαγωνισμοί προμηθειών όπως ο δημόσιος τομέας, συμμετοχή στα προγράμματα εφημεριών του πολεοδομικού συγκροτήματος κ.λπ.).

Στα περίπου 17 χρόνια λειτουργίας του έγινε πρότυπο σε όλους τους τομείς. Στην παροχή υψηλού επιπέδου νοσηλευτικών υπηρεσιών, στην εφαρμογή μεθόδων εξοικονόμησης ενέργειας, στον τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Έτσι, καθιερώθηκε στη συνείδηση των χρηστών της υγείας σε όλο τον βορειοελλαδικό χώρο, και όχι μόνο, ως εστία υψηλοτάτου επιπέδου παροχής υπηρεσιών, όπως αποδεικνύεται αδιάψευστα από την προσέλευση των ασθενών, τόσο στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία όσο και στις εφημερίες, καθώς και από την εμπιστοσύνη με την οποία ο κόσμος το περιβάλλει.

Σημαντικότατη, προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η συμβολή των εργαζομένων, που με αυταπάρνηση ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και με πνεύμα ομοψυχίας και αλληλεγγύης ξεπερνούν τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Σήμερα δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου: η οικονομική αδυναμία του και η έλλειψη προσωπικού. Η πολιτεία οφείλει να το αντιμετωπίσει όπως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία, όσον αφορά τις επιχορηγήσεις.

Επίσης, πρέπει να φροντίσει άμεσα για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, προκειμένου να προληφθούν φαινόμενα επιδίωξης ιδιοτελών σκοπών, τα οποία ήδη αναδύονται, ερμηνεύοντας διατάξεις κατά το δοκούν και προς ίδιον όφελος.