H Mercedes-Benz X-Class είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελία από 35.028 ευρώ - Free Sunday
H Mercedes-Benz X-Class είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελία από 35.028 ευρώ

H Mercedes-Benz X-Class είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελία από 35.028 ευρώ

Η X-Class αναπτύχθηκε ειδικά για τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς των pickups. Η ζήτηση για μεσαίου μεγέθους pickup οχήματα με κλασικά χαρακτηριστικά άνεσης επιβατικού αυτοκινήτου βρίσκεται σε σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, έχει αυξηθεί το ποσοστό των pickups ιδιωτικής χρήσης. Δεν θεωρούνται πλέον μόνο ως «άλογα εργασίας». Η Mercedes-Benz είναι ο πρώτος κατασκευαστής premium οχημάτων που αντιλήφθηκε αυτές τις αλλαγές και σχεδίασε το πρώτο pickup που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και την πολύ-λειτουργικότητά του.

Το pickup με το αστέρι της Mercedes διατίθεται σε τρεις γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού για τις διαφορετικές απαιτήσεις της εργασίας και της ζωής:

  • Η βασική γραμμή X-Class PURE είναι ιδανική για σκληρή, λειτουργική χρήση. Είναι ένα τέλειο «άλογο εργασίας». Ταυτόχρονα, όμως, η άνεση και η σχεδίασή της την αναδεικνύουν σε τέλειο σύντροφο για τις επισκέψεις σε πελάτες και προμηθευτές, αλλά και για ιδιωτικές δραστηριότητες.
  • Η X-Class PROGRESSIVE προορίζεται για ανθρώπους που θέλουν ένα σκληροτράχηλο pickup που προσφέρει χαρακτηριστικά στυλ και άνεσης – να είναι η «επαγγελματική κάρτα» για την επιχείρησή τους και ταυτόχρονα ένα αναπαυτικό και πολυτελές αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.
  • Η X-Class POWER είναι η κορυφαία έκδοση. Απευθύνεται σε πελάτες για τους οποίους, το στυλ, η κομψότητα, οι επιδόσεις και η άνεση είναι υπέρτατης σημασίας. Ως αντισυμβατικό lifestyle όχημα, είναι κατάλληλο τόσο για το αστικό περιβάλλον όσο και για δραστηριότητες αθλητικές ή ελεύθερου χρόνου, πέρα από τα συνηθισμένα. Η σχεδίαση και το υψηλό επίπεδο εξοπλισμού της αντανακλούν έναν ανεξάρτητο και ιδιαίτερο τρόπο ζωής.

Δυναμική σιλουέτα με τη χαρακτηριστική σχεδίαση SUV της Mercedes-Benz

Με την πρωτοποριακή, χαρακτηριστική σχεδίαση μιας Mercedes-Benz, η X-Class καταφέρνει να ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στα σκληροτράχηλα και κομψά χαρακτηριστικά. Το μυώδες αμάξωμα, οι καθαρές, λιτές γραμμές σχεδίασης και τα σαφή χαρακτηριστικά εφιστούν την προσοχή στις βασικές αξίες του pickup με ένα συναισθηματικά ελκυστικό τρόπο – σε συνδυασμό με τη σχεδόν ανεξάντλητη λειτουργικότητά της. Η X-Class μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο βάρους 1,1 τόνων. Υπεραρκετό για τη μεταφορά 17 γεμάτων βαρελιών 50 λίτρων στο χώρο φόρτωσης, για παράδειγμα. Έχει τη δυνατότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων, ενώ μπορεί επίσης να ρυμουλκεί τρέιλερ μεταφοράς αλόγων ή σκάφος οκτώ μέτρων.

MERCEDES X CLASS 2

Νέα πρότυπα στην αίσθηση άνεσης και ποιότητας

Στο εσωτερικό, η X-Class θέτει νέα αναβαθμισμένα πρότυπα στην αίσθηση άνεσης και ποιότητας για την κατηγορία των μεσαίου μεγέθους pickup. Υπάρχουν τρεις εκδόσεις διάκοσμου για την X-Class POWER: η εμφάνιση pixel σε Μαύρο ματ, η εμφάνιση αλουμινίου με ευθείες γραμμές λείανσης και η εμφάνιση ξύλου με νερά σε Καφέ ματ. Την υψηλής ποιότητας αίσθηση συμπληρώνει το επάνω τμήμα του ταμπλό, το οποίο διατίθεται σε συνθετικό δέρμα ARTICO σε Μαύρο ή Καφέ Καρυδί. Τα χαρακτηριστικά στρογγυλά στόμια των αεραγωγών προσθέτουν μία σπορτίφ πινελιά. Ανάλογα με τη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού, διατίθενται είτε σε γυαλιστερό Μαύρο είτε σε ασημί, δημιουργώντας μία εντύπωση σύγχρονης πολυτέλειας. Στις εκδόσεις PROGRESSIVE και POWER, η κεντρική κονσόλα πλαισιώνεται επίσης με διακοσμητικά στοιχεία σε Ασημί.

MERCEDES X CLASS 3

Παράλληλα δοκιμασμένα συστήματα από τα επιβατικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz κάνουν την πρεμιέρα τους στην κατηγορία των μεσαίου μεγέθους pickup: Το touchpad πολλαπλών λειτουργιών στην κεντρική κονσόλα και το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα πολυμέσων COMAND Online με πλοήγηση από σκληρό δίσκο, το σύστημα φωνητικού χειρισμού LINGUATRONIC και η πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω smartphone. Η κεντρική οθόνη σε συνδυασμό με το COMAND Online, έχει διαγώνιο 8,4 ίντσες, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη οθόνη στην κατηγορία.

Υψηλή ροπή και απολαυστικές επιδόσεις με 4 και 6 κυλίνδρους

Από τις αρχές της διάθεσής της στην αγορά, θα διατίθεται με δύο πανίσχυρους και αποδοτικούς τετρακύλινδρους κινητήρες «ζωηρών» επιδόσεων. Ο υψηλής ροπής πετρελαιοκινητήρας common-rail (άμεσου ψεκασμού) με κυβισμό 2,3 λίτρων διατίθεται σε δύο βαθμίδες ισχύος. Στον πετρελαιοκινητήρα X 220 d με απλό στροβιλοσυμπιεστή, αποδίδει 120 kW/ 163 hp ενώ στον με διπλό στροβιλοσυμπιεστή X 250 d φτάνει στην ισχύ των 140 kW/190 hp. Και τα δύο πετρελαιοκίνητα μοντέλα διατίθενται με σύστημα κίνησης στους πίσω τροχούς ή με σύστημα επιλογής τετρακίνησης. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Κατ’ επιλογήν διατίθεται ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων στα μοντέλα X 250 d και X 250 d 4MATIC με κινητήρα 140 kW/190 hp.

Από τα μέσα του 2018 θα διατίθεται ένα πετρελαιοκινητήρας V6 υψηλής ροπής, ο οποίος θα διασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία εντός κι εκτός δρόμου. Αποδίδει ισχύ 190 kW/ 258 hp και μέγιστη ροπή 550 Nm, δίνοντας στην X-Class με τον κινητήρα X 350 d 4MATIC τη θέση του ηγέτη της κατηγορίας. Το κορυφαίο αυτό μοντέλο της X-Class θα περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC και το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS με χειριστήρια αλλαγής στο τιμόνι και λειτουργία ECO start/stop. Το σύστημα DYNAMIC SELECT διατίθεται ως πρόσθετος εξοπλισμός.

Η Mercedes-Benz X-Class θα ταξινομείται ως επαγγελματικό όχημα (N1).

Τιμοκατάλογος της νέας X-Class

X-Class Pure

Έκδοση

Κυβισμός

Ισχύς (Κw/PS)

Λιανική Τιμή  (€)*

X 220d (MT)

2.298

120/163

35.028

X 220d 4matic (MT)

2.298

120/163

37.255

X 250d 4matic (AT)

2.298

140/190

39.880

       

X-Class Progressive

Έκδοση

Κυβισμός

Ισχύς (Κw/PS)

Λιανική Τιμή  (€)*

X 220d 4matic (MT)

2.298

120/163

39.593

X 250d (MT)

2.298

140/190

38.355

X 250d 4matic (AT)

2.298

140/190

42.810

       

X-Class Power

Έκδοση

Κυβισμός

Ισχύς (Κw/PS)

Λιανική Τιμή  (€)*

X 250d 4matic (AT)

2.298

140/190

48.009