Το Project Neptune είναι υποβρύχιο που έχει επιμεληθεί η Aston Martin - Free Sunday
Το Project Neptune είναι υποβρύχιο που έχει επιμεληθεί η Aston Martin

Το Project Neptune είναι υποβρύχιο που έχει επιμεληθεί η Aston Martin

H Aston Martin δεν μπλέκεται πρώτη φορά με τη θάλασσα καθώς πέρυσι είχε παρουσιάσει ένα σκάφος μεγάλης ισχύος, το AM37. Τώρα σειρά έχει ένα πολυτελές υποβρύχιο, το Project Neptune, που απευθύνεται σε κατόχους μεγάλων θαλαμηγών, ερευνητές ή απλά ανθρώπους που επιζητούν την περιπέτεια.

Βάση του είναι το υποβρύχιο για τρεις της Triton, που δέχθηκε τις περιποιήσεις της Aston Martin. Μάλιστα οι πιο παρατηρητικοί λέγεται πως θα βρουν στο σχεδιασμό του αναφορές στο hyper car της μάρκας, τη Valkyrie.

Από κει και πέρα οι σχεδιαστές της παραδοσιακής βρετανικής μάρκας έχουν αναμορφώσει το μικρό υποβρύχιο και στο εσωτερικό του, υιοθετώντας στοιχεία που του εξασφαλίζουν έναν ιδιαίτερο και exclusive χαρακτήρα.

ASTON MARTIN PROJECT NEPTUNE 1

Ακριβώς όπως είχαν κάνει και στο AM37. Εδώ το 37 αναφέρεται στο μήκος του, που είναι 37 πόδια, δηλαδή 11,27 μέτρα, ενώ είναι διαθέσιμο είτε με δύο κινητήρες πετρελαίου απόδοσης 370 ίππων ή με δύο βενζίνης που αποδίδουν από 430 ίππους. Η κορυφαία έκδοχή του ονομάζεται ΑΜ37S, έχει δύο σύνολα βενζίνης 520 ίππων και τελική ταχύτητα 50 κόμβων που αντιστοιχούν σε 96 χλμ./ ώρα.

Πηγή: www.carzine.gr