Δείτε την καταπληκτική Ferrari FXX K Evo (video) - Free Sunday
Δείτε την καταπληκτική Ferrari FXX K Evo (video)

Δείτε την καταπληκτική Ferrari FXX K Evo (video)

Η συγκεκριμένη Ferrari είναι η τελευταία γενιά του προγράμματος XX, το οποίο απευθύνεται σε πελάτες της εταιρίας, με εκδόσεις πίστας των hypercars της εταιρείας (έχουν προηγηθεί η 599XX και η FXX που βασιζόταν στην Enzo).

H FXX K Evo είναι η εξέλιξη της «αγωνιστικής» έκδοσης της LaFerrari, με τον V12 των 6.200 κ.εκ. να αποδίδει 860 άλογα που σε συνδυασμό με το υβριδικό σύστημα μπορούν να φθάσουν συνδυαστικά έως και τα 1.050. Υπάρχουν πολλές αλλαγές στην ανάρτηση, τα φρένα (κεραμικά της Brembo) και τα ελαστικά (σλικς 19 και 20 ιντσών εμπρός-πίσω).

Αυτό που έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά είναι η αεροδυναμική, καθώς το "πακέτο" που έχει χρησιμοποιηθεί έχει εξελιχθεί ειδικά για αυτό το μοντέλο, με την κάθετη δύναμη να φθάνει στα 830 κιλά στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου. Ένα νούμερο που πλησιάζει αρκετά τα καθαρόαιμα αγωνιστικά των διαφόρων πρωταθλημάτων αντοχής, και που για να υπάρχει ένα συγκριτικό μέγεθος, είναι κατά 75% μεγαλύτερο από εκείνο της απλής LaFerrari.

H FXX K Evo έχει πωληθεί σε ένα κλειστό κλαμπ από τους καλύτερους πελάτες της εταιρίας, οι οποίοι συμμετέχουν σε αγώνες, έχοντας την υποστήριξη μηχανικών και προμηθευτών της ίδιας της Ferrari. Στο video τις βλέπουμε στην πίστα του Spa στο Βέλγιο, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους κοινούς θνητούς να ακούσουν τον θεϊκό ήχο του V12 της Ferrari.