Ποια σχέδια έχει η Mercedes για τη Smart; - Free Sunday
Ποια σχέδια έχει η Mercedes για τη Smart;

Ποια σχέδια έχει η Mercedes για τη Smart;

Η Smart δεν υπήρξε ποτέ μία βιομηχανική επιτυχία, καθώς επιβαρύνει με ζημίες (αρκετοί υπολογίζουν πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ) τη Mercedes.

Πλέον η τελευταία εταιρία φαίνεται αποφασισμένη να αλλάξει όλη την προσέγγιση στην μάρκα, κάτι που ξεκίνησε με τις αλλαγές στην κορυφή της εταιρείας, ενώ ο βασικός στόχος είναι η μετατροπή της Smart σε μία εταιρία με πλήρως ηλεκτρική γκάμα από το 2020 και μετά. Σύμφωνα με το Automotive News αυτή είναι και η μόνη ρεαλιστική οδός για την Smart έτσι ώστε να έχει νόημα η ύπαρξή της.

Παρά την ανανέωση (και εκ βάθρων βελτίωση) το 2014, η πορεία του στην αγορά δεν ήταν η αναμενόμενη, με τις πωλήσεις πέρσι να πέφτουν 6%, στις 136.000 μονάδες.

Όμως η παρουσία της Smart μέσα στην Mercedes-Benz δεν έχει να κάνει μόνο με τις πωλήσεις, αλλά και με κάποια άλλα ιδιαίτερα στοιχεία. Όπως για παράδειγμα ότι κατεβάζει τον μέσο όρο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της γκάμας της εταιρίας, στοιχείο άκρως απαραίτητο για μια εταιρία που έχει αυτοκίνητα όπως η S-Class ή η G-Class, οι οποίες εκπέμπουν τρεις και πλέον φορές περισσότερους ρύπους.

Από την άλλη η Smart είναι η ιδανική πλατφόρμα για δοκιμή μοντέρνων υπηρεσιών όπως για παράδειγμα το car sharing αλλά και όλες τις σύγχρονες  υπηρεσίες που αναζητά ένα πιο νεανικό κοινό. Το σίγουρο είναι ότι η Mercedes χρειάζεται την Smart και γι' αυτό κάνει ότι περνάει από το χέρι της να την κρατήσει ζωντανή και ακμαία (και με την μικρότερη δυνατή οικονομική χασούρα).