Nέα μάρκα για την ηλεκτροκίνηση από τη Mercedes-Benz - Free Sunday
Nέα μάρκα για την ηλεκτροκίνηση από τη Mercedes-Benz

Nέα μάρκα για την ηλεκτροκίνηση από τη Mercedes-Benz

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου 2 ημέρες πριν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, ο Dr. D. Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Επικεφαλής των Mercedes Benz Cars, ανακοίνωσε το νέο εμπορικό σήμα των προϊόντων της Mercedes Benz με την ονομασία EQ. Τα αρχικά EQ προέρχονται από τις λέξεις Electric Intelligence που σημαίνει «Ηλεκτρική Νοημοσύνη».

Η EQ, θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό οικοσύστημα προϊόντων, υπηρεσιών, τεχνολογιών και καινοτομιών. Το φάσμα εκτείνεται από τα ηλεκτρικά οχήματα έως τα wallboxes και τις υπηρεσίες φόρτισης έως τις οικιακές μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένα νέο πρωτότυπο όχημα που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή, το Generation EQ το οποίο σηματοδοτεί το ύφος της νέας αυτής μάρκας, η οποία γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Παρίσι. 

eq_generation_inside

Η πρώτη σειρά μοντέλων που θα κατασκευάσει η EQ θα είναι της κατηγορίας SUV και θα λανσαριστεί στην αγορά πριν το τέλος αυτής της δεκαετίας, ενώ σταδιακά η γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Mercedes Benz θα εμπλουτιστεί με πλήθος ηλεκτρικών μοντέλων.