Αυτό είναι το νέο Opel Ampera-e! - Free Sunday
Αυτό είναι το νέο Opel Ampera-e!

Αυτό είναι το νέο Opel Ampera-e!

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού έκανε πρεμιέρα το νέο ηλεκτρικό Opel Ampera, με ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 500 km! 

Έτσι, το νέο μοντέλο ξεπερνά τώρα τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του στην κατηγορία κατά τουλάχιστον 100 km, στο δρόμο. 

Ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του αυτοκίνητου είπε:
«Αυτό είναι το νέο μας Opel Ampera-e! ‘Το Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο!’ Ένα ηλεκτρικό μοντέλο για όλους! Το νέο Ampera-e επαναπροσδιορίζει την έννοια της ηλεκτρικής μετακίνησης, εξαλείφοντας το μεγαλύτερο εμπόδιο: την αυτονομία. Σύμφωνα με κάποιες προκαταρκτικές δοκιμές NEDC, μπορεί να διανύσει πάνω από 500 km με μία φόρτιση. Και εάν χρειαστεί επαναφόρτιση, 30 λεπτά φόρτισης σε ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης μπορούν να του προσφέρουν αυτονομία 150 km[1]. Θα λανσάρουμε το αυτοκίνητο στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς.»

Opel_Ampera

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Dr. Neumann ανακοίνωσε επίσης, σαν απόδειξη της αυτονομίας, ότι ένα Ampera-e ολοκλήρωσε την απόσταση Λονδίνο – Παρίσι – διανύοντας 417 χλμ. – με μία φόρτιση μπαταρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι μπαταρίες μάλιστα δεν είχαν αδειάσει όταν έφτασε στο χώρο της έκθεσης αυτοκινήτου “Mondial de l’Automobile“. Ο υπολογιστής ταξιδιού έδειχνε υπόλοιπη αυτονομία 80 km, επιβεβαιώνοντας ότι το Ampera-e μπορεί να πετύχει αυτονομία περίπου 500 km σε καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας...