Η Mini μέσα στις 100 καλύτερες μάρκες παγκοσμίως - Free Sunday
Η Mini μέσα στις 100 καλύτερες μάρκες παγκοσμίως

Η Mini μέσα στις 100 καλύτερες μάρκες παγκοσμίως

Το brand value της Mini, εξακολουθεί να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Το 2014, η μάρκα δεν είχε καταφέρει ακόμα να μπει στο Top 100, αλλά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη θέση 98 το 2015 και τώρα, μετά από ένα χρόνο, έχει ανέβει δέκα θέσεις πιο πάνω στο 88 (αύξηση κατά 18%).  

Αυτή η αύξηση του brand value πηγάζει από τη συστηματική εφαρμογή της φιλοσοφίας αναδιοργάνωσης της μάρκας όπως ανακοινώθηκε το 2015. Στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας, το brand ξεφορτώνεται κάθε τι περιττό, αφήνοντας περισσότερο χώρο για τα σημαντικά και εστιάζοντας στον αυθεντικό τρόπο επικοινωνίας βασικών μηνυμάτων. «Η μάρκα εξελίσσεται. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία ενός σημαντικού επαναπροσδιορισμού», υπογραμμίζει ο Sebastian Mackensen, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Mini. «Η Mini, εκτός από μία άκρως συναισθηματική μάρκα αυτοκινήτων, είναι παράλληλα ένα μοντέρνο brand με στυλ και άποψη που δραστηριοποιείται σε αρκετά νέα πεδία». 

Η σταθερή άνοδος της μάρκας Mini, συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση πωλήσεων. Το πρώτο οκτάμηνο του 2016, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,7% συγκριτικά με πέρσι, φτάνοντας συνολικά τα 223.913 οχήματα. Οι μεγαλύτεροι συντελεστές ανόδου είναι το Mini Clubman – συμπεριλαμβανομένης της σπορ έκδοσης Mini John Cooper Works Clubman – και το νέο Mini Cabrio που λανσαρίστηκε την άνοιξη.

Το “Best Global Brands” 2016 είναι η 17η έκδοση της έκθεσης που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από τη συμβουλευτική εταιρεία Interbrand, η οποία διερευνά πώς οι μάρκες καθορίζουν την επιτυχία μιας εταιρίας. Η αξιολόγηση βασίζεται σε κριτήρια όπως η οικονομική επιτυχία των προϊόντων και υπηρεσιών, επιρροή της μάρκας στις αποφάσεις των πελατών και η δύναμη του brand στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Η αξία των 100 κορυφαίων εμπορικών σημάτων έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 4,8% από το 2015.