Το νέο Opel Insignia Grand Sport (video) - Free Sunday
Το νέο Opel Insignia Grand Sport (video)

Το νέο Opel Insignia Grand Sport (video)

Μία πρώτη ματιά στην επόμενη γενιά της ναυαρχίδας της Opel επιβεβαιώνει ότι αξίζει αυτό το όνομα. Ακολουθώντας την επιτυχημένη, πρώτη γενιά Insignia, Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009 με πωλήσεις που ξεπερνούν ήδη τις 900.000, το νέο Insignia Grand Sport βασίζεται σε μία νέα αρχιτεκτονική. Το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 92 mm, αυξάνοντας την ευρυχωρία εσωτερικού προς όφελος κυρίως των πίσω επιβατών. Επίσης επέτρεψε στους σχεδιαστές να δώσουν στο νέο Insignia Grand Sport νέες, αθλητικές αναλογίες και την εικόνα μιας γνήσιας ναυαρχίδας: δείχνοντας πολύ μακρύτερο και χαμηλότερο, διαθέτει τη λεπτή, απέριττη σιλουέτα ενός coupé και το τολμηρό στήσιμο μοντέλου ανώτερης κατηγορίας. 

Η βελτιστοποιημένη διάταξη χώρων και η χρήση ελαφρών υλικών συνετέλεσαν στην εξοικονόμηση βάρους έως 175 kg, προς όφελος της οδηγικής ακρίβειας και ευελιξίας. 
Το Insignia Grand Sport έρχεται εξοπλισμένο με μία σειρά κορυφαίων τεχνολογιών που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη, πιο ξεκούραστη και πιο άνετη. Βασισμένοι στο αναγνωρισμένο σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού LED matrix του Astra, οι μηχανικοί της Opel έχουν ήδη εξελίξει τη δεύτερη γενιά φώτων IntelliLux LED για το Insignia: είναι ταχύτερη, ακριβέστερη και ισχυρότερη με εμβέλεια μέχρι 400 m για τη μεγάλη σκάλα.

Opel_Insignia_Grand_Sport_front

Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης, νέο σύστημα head-up display και κάμερα 360° προστίθενται σε άλλα χαρακτηριστικά όπως τα premium καθίσματα με πιστοποίηση AGR, τα εμπρός / πίσω θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο παρμπρίζ και αναβαθμίζουν τα πρότυπα άνεσης του νέου Insignia. Το όχημα προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα infotainment και συνδεσιμότητας χάρη στην τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink και το σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar, που, με το λανσάρισμα του Insignia, θα προσφέρει τη νέα υπηρεσία Personal Assistant. Όμως το νέο Insignia Grand Sport δεν ενδιαφέρεται μόνο για την ασφάλεια των δικών του επιβατών: είναι το πρώτο Opel με ενεργό αλουμινένιο καπό, που σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό, ανασηκώνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, για να αυξήσει την απόσταση από τα σκληρά εξαρτήματα του κινητήρα, βελτιώνοντας αισθητά την προστασία των πεζών.

Το νέο Insignia Grand Sport δείχνει λεπτό και πανάλαφρο. Παρά την ελάχιστη αύξηση μήκους (4897 mm) συγκριτικά με τον προκάτοχό του, κατάφερε να απαλλαγεί από 60 kg μόνο από το αμάξωμα. Συνολικά, η νέα γενιά ζυγίζει 175 kg λιγότερα από το απερχόμενο μοντέλο. Ο χώρος αποσκευών - 490 έως 1.450 L - είναι άκρως εντυπωσιακός.  

Opel_Insignia_Grand_Sport_back

Το Insignia Grand Sport θα διατίθεται με μία ευρεία γκάμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων και κιβωτίων τελευταίας γενιάς όταν λανσαριστεί επίσημα του χρόνου. Το πολύ αποδοτικό οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με χαρακτηριστικά βελτιστοποιημένης τριβής, είναι νέο στη γκάμα. Εντυπωσιάζει με την κορυφαία άνεση αλλαγών σχέσεων και αρχικά θα διατίθεται μόνο με all-wheel drive. Το νέο, ευφυές σύστημα all-wheel drive του Insignia με torque vectoring (έλεγχο της κατανομής ροπής) είναι το πιο προηγμένο στην κατηγορία του. Συνδυάζεται με νέα, high-tech πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων. Δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι πολύδισκοι συμπλέκτες στο σύστημα AWD αντικαθιστούν το σύνηθες πίσω διαφορικό, παρέχοντας πολύ πιο ακριβή μετάδοση ισχύος σε κάθε τροχό ξεχωριστά, ανεξάρτητα αν το οδόστρωμα έχει χαλίκια, νερό, πάγο ή χιόνι. Στις στροφές, πρόσθετη ροπή μεταδίδεται στον εξωτερικό, πίσω τροχό, μειώνοντας αισθητά την υποστροφή και επιτρέποντας μεγαλύτερη ακρίβεια ελέγχου. Το σύστημα αντιδρά μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, με το πάτημα του γκαζιού, διασφαλίζοντας σταθερότητα και ευκολότερους ελιγμούς διεύθυνσης σε κάθε περίπτωση.

Η νέα ναυαρχίδα της Opel θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο του 2017.