Ποιος τα πήρε; - Free Sunday
Ποιος τα πήρε;
Ο Αριστείδης Φλώρος προσάγεται στον εισαγγελέα μετά την αποφυλάκιση του ΕUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ποιος τα πήρε;

Σάλο προκάλεσε η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου. Στην αρχή ο υπαινιγμός ήταν ότι τα είχαν πάρει οι δικαστές. Μετά δεν κάθισε η ιστορία. Άρα θα τα είχαν πάρει οι γιατροί. Αλλά ούτε εκεί κάθισε καλά η ιστορία. Άλλη υπογραφή πλαστογραφήθηκε, άλλη εξέταση δεν έγινε ποτέ.

Μετά ήλθε η εντολή να ερευνήσει την κατάσταση η εισαγγελία της διαφθοράς.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν αποφυλακιστεί με τον ίδιο τρόπο. Αλλά δεν ήταν high profile υποθέσεις, όπως του κ.Φλώρου. Κι έτσι δεν μπόρεσε να γίνει γνωστό αν τα πήραν οι δικαστές, ή οι γιατροί ή... ή ... ή...

Όλα αυτα συμβαίνουν διότι το ζήτημα δεν είναι η αποφυλάκιση του κ.Φλώρου.

Το ζήτημα είναι οι αποφυλακίσεις για λόγους αναπηρίας, οι οποίες δεν μπορούν να ελεγχθούν.

Αλλά τη δυνατότητα για τέτοιες αποφυλακίσεις είναι νόμιμη.

Άρα αν υπάρχει η δυνατότητα για ανάπτυξη φαινομένων διαφθοράς, αυτή προέρχεται από το ίδιο το νομικό πλαίσιο που τις επιτρέπει.

Αν είναι να αλλάξει κάτι, πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα.

Το να εξετάζεται ποιος εκμεταλλεύθηκε τη δυνατότητα αυτή, είναι σωστό.

Το να μην εξετάζεται πως προέκυψε η δυνατότητα αυτή, είναι παράλογο.

Άρα δύο τινά υπάρχουν.

Αν η κυβερνηση πιστεύει ότι η παροχή της δυνατότητας για αποφυλακίσεις λόγω αναπηρίας, είναι λανθασμένη, πρέπει να κλείσει αμέσως το παράθυρο των πρόωρων αποφυλακίσεων για αυτό τον λόγο.

Αν πιστεύει ότι η παροχή της δυνατότητας για αποφυλακίσεις λόγω αναπηρίας, είναι σωστή, πρέπει να κλείσει η δυνατότητα εκμετάλλευσης του δια μεθόδων διαφθοράς.

Άλλωστε, όλη η Ελλάδα το γνωρίζει, κάποιοι είχαν προσφέρει πολύ σοβαρά κίνητρα στους εισηγητές νομοθετικών ρυθμίσεων που τους εξυπηρετούσαν.

Σήμερα μία εβδομάδα μετά την αποφυλάκιση του κ.Φλώρου, η κυβέρνηση έχει “ανακαλύψει” ότι μπορεί να συνδέει τον κ.Φλώρο με την αντιπολίτευση.

Αλλά τίποτε από αυτά που συνδέουν την ίδια με την αποφυλάκιση του.

Διότι, όσους γιατρούς και αν δωροδοκήσει ο ενδιαφερόμενος, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, χωρίς την ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να δίνουν γνωματεύσεις που εξασφαλίζουν αποφυλακίσεις.