Κι αν είχε φύγει; - Free Sunday
Κι αν είχε φύγει;

Κι αν είχε φύγει;

Απαντήσεις σε “όσα λέγονται χωρίς αιδώ” δίνει σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όπως προαναγγέλλει σήμερα στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Γα την ακρίβεια, η εφημερίδα γράφει ότι απαντά στην πρώην εισαγγελέα διαφθοράς, κυρία Ράικου, η οποία όμως δεν είχε αναφέρει το όνομα του. Είχε μιλήσει για κάποιον “Ρασπούτιν”, ο οποίος είναι ισχυρός πολιτικός παράγων και ο οποίος πιέζει τους δικαστές για αποφάσεις που ευνοούν την κυβέρνηση. Προφανώς αναγνώρισε την φωτογραφία του σε αυτά που καταλογίζει η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς.

Οι δηλώσεις της κυρίας Ράικου, είχαν γίνει μόλις δύο ημέρες πριν την προφυλάκιση του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο κ.Παπαντωνίου είχε πάρει στις 27 Σεπτεμβρίου, προθεσμία 26 ημερών για να απολογηθεί.

Κι όταν απολογήθηκε, προφυλακίστηκε ως ύποπτος φυγής και ύποπτος τέλεσης παρόμοιων αδικημάτων, δηλαδή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Προφανώς την εντύπωση ότι είναι ύποπτος φυγής, την δημιούργησε κατά την απολογία του. Αλλιώς δεν θα του είχε δοθεί τόσο μεγάλη προθεσμία να απολογηθεί.

Θα μπορούσε να είχε διαφύγει, να μην πάει φυλακή και να μην μπορούσε να κριθεί η βασιμότητα της προτροπής Πολάκη να πάνε 2-3 φυλακή για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.

Το αίσθημα της ανασφάλειας δικαίου που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια να αποκατασταθεί.