Τα "εύκολα" νόμπελ του Αλέξη Τσίπρα - Free Sunday
Τα "εύκολα" νόμπελ του Αλέξη Τσίπρα

Τα "εύκολα" νόμπελ του Αλέξη Τσίπρα

Το τραγικό περιστατικό το οποίο έγινε χθες στο μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες, είναι ένα μοναδικό παράδειγμα για όλους όσους θεωρούν ότι οι εθνικές καχυποψίες και επιφυλάξεις, είναι αποτελέσματα ενός νοσηρού κλίματος, το οποίο μπορεί να διαγραφεί από τη μνήμη των λαών, εκεί και ως έτυχε, επειδή ο κ.Κοτζιάς και ο κ.Τσίπρας έχουν διαφορετική ανάγνωση της ιστορίας.

Αν ήταν έτσι, δεν θα χρειαζόταν να πάρει ειδικά μέτρα η αστυνομία για τον αγώνα χάντμπολ Ελλάδας – πΓΔΜ στην Κοζάνη, ο οποίος έγινε μόνο με προσκλήσεις για να ελέγχεται ποιος μπαίνει στο γήπεδο.

Προφανώς είναι καλό να είμαστε όλοι καλοί άνθρωποι και να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και να μην υπάρχουν κακοί. ΝΑ κυριαρχεί το καλό και να αποτασσόμεθα το Σατανά.

Αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι.

Πολύ σωστά ζητήθηκε να διερευνηθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στον θάνατο τον 35χρονο στους Βουλιαράτες.

Αλλά αυτό που έγινε, ας αποτελέσει μήνυμα αυτό εκατέρωθεν.

Όποιοι θέλουν ειρήνη και συνεργασία να φροντίσουν να απαντούν και στις εκατέρωθεν δοξασίες και στις εκατέρωθεν προκαταλήψεις και στις εκατέρωθεν καχυποψίες κι όχι απλώς να τις αποκηρύσσουν ως εθνικιστικές ή ρατσιστικές.

Αλλιώς θα αρκεί μια άσχετη σπίθα για να βάλει φωτιά. Τα νόμπελ της ειρήνης οικοδομούνται αργά, πολύ αργά αλλά κυρίως με πολύ σταθερά βήματα.