Ο "τζάμπας" πέθανε... - Free Sunday
Ο "τζάμπας" πέθανε...

Ο "τζάμπας" πέθανε...

  Η προαναγγελία της αναστολής λειτουργίας της εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ ήταν ήδη γνωστή από την περίοδο αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.
 
Τότε είχε ανακοινωθεί και μετά είχε αποσυρθεί για "ευθετοτερο" χρόνο.
 
Ουσιαστικά, η ιδιοκτησία της εφημερίδας είχε καταστήσει σαφές ότι δεν είχε διάθεση να χρηματοδοτεί ένα έντυπο το οποίο δεν είχε την απαραίτητη για να επιβιώσει διείσδυση στην κοινωνία απλώς για να εξυπηρετεί τις επιδιώξεις ενός κόμματος το οποίο τίποτε δεν θα μπορούσε να της προσφέρει μετά την απομάκρυνση του από την εξουσία.
 
Τότε πήρε προσωρινά πίσω την απόφαση. Μάλλον πιέστηκε να διατηρήσει ένα ακόμη φιλοΣΥΡΙΖΑικο πρωτοσέλιδο στα τηλεοπτικά πρωινάδικα της προεκλογικής περιόδου.
Διότι η διείσδυση της εφημερίδας στην κοινωνία εκεί σταματούσε, όπως προέκυπτε από τις πωλήσεις της. 
Αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αδιάφορο. Όμως δεν ήταν αδιάφορο με όρους οικονομίας.
 
Η ιδιοκτησία του ΈΘΝΟΥΣ, ο κ.Ιβαν Σαββίδης, είχε επανειλημμένα εξυπηρετηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τους ανταπέδιδε την εξυπηρέτηση όσο εκείνοι ήταν κυβέρνηση.
 
Δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει από την στιγμή που δεν είναι πλέον.
Η ανταλλαγή τελείωσε. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να δημιουργήσει δεσμούς με την κοινωνία προτίμησε να δημιουργεί εξαρτήσεις από την εξουσία. Αλλά αυτές υπάρχουν όσο υπάρχει η εξουσία. 
Η συναλλαγή τελείωσε.
 
Τώρα πια δεν υπάρχει εξουσία και το ΕΘΝΟΣ, είναι  απλώς ένα από τα πρώτα επεισόδια. Το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξεπλέκεται...
 
Άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν προσέξει ότι τα πρωτοσέλιδα του ΕΘΝΟΥΣ μετά τις εκλογές ήταν εξαιρετικά ισορροπημένα.