Η Τσατάνη, η Τουλουπάκη και οι βόμβες - Free Sunday
Η Τσατάνη, η Τουλουπάκη και οι βόμβες

Η Τσατάνη, η Τουλουπάκη και οι βόμβες

H κυρία Τουλουπάκη κάνει κάτι το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί γενναίο. Αρνείται να συναινέσει σε θεσμικές υποχωρήσεις, υπέρ των οποίων τάσσεται αναφανδόν η πολιτική εξουσία η οποία έχει την πλειοψηφία στην Προκαταρκτική Επιτροπή της βουλής. Και έτσι αρνείται να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων που κατέθεσαν υπό καθεστώς προστασίας.

Το ίδιο πράγμα ακριβώς έκανε και η συνάδελφος της, η κυρία Τσατάνη, η οποία αρνήθηκε, με σοβαρό προσωπικό κόστος, να υποκύψει στις επιθυμίες της τότε πολιτικής εξουσίας, του κ.Παπαγγελόπουλου δηλαδή και να παραχωρήσει τον φάκελο της υπόθεσης Βγενόπουλου, ο οποίος της είχε ανατεθεί.

Η διαφορά είναι ότι η άρνηση της κυρίας Τσατάνη ακολουθήθηκε από μία βόμβα η οποία τοποθετήθηκε στο σπίτι της και όπως λέει η ίδια συνοδεύθηκε από μία προκήρυξη των “πυρήνων της φωτιάς”, στην οποία αναφέρονταν τα ίδια θέματα που της είχε θίξει ο κ.Παπαγγελόπουλος.

Η κυρία Τουλουπάκη δεν κινδυνεύει με βόμβα.

Η μόνη βόμβα που ακολουθεί την εισαγγελέα της καταπολέμησης της διαφθοράς είναι η απόλυτη και κατά τη διάρκεια της θητείας της και τώρα ταύτιση της με το κόμμα που ήταν στην προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα είναι στην αντιπολίτευση.

Αλλά αυτή είναι μία βόμβα στα θεμέλια της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.