Αφού κάτι δείχνει να πηγαίνει καλά, να συνεχίσουμε! - Free Sunday
Αφού κάτι δείχνει να πηγαίνει καλά, να συνεχίσουμε!

Αφού κάτι δείχνει να πηγαίνει καλά, να συνεχίσουμε!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ήταν γνωστά μέχρι χθες Κυριακή, οι 22.300 από τους συνολικά 33.500 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, δηλαδή το 66.4% των θυμάτων, δύο στους τρεις ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και από αυτούς οι περίπου 20.000, δηλαδή σχεδόν το 90% της ΕΕ και το 60% του συνόλου ήταν σε τρεις από τις τέσσερις μεγάλες χώρες- της ΕΕ, δηλαδή, την Ιταλία, την Ισπανία και την Γαλλία. Η Ελλάδα είναι στην 11η θέση με 39 θανάτους, δηλαδή το 0,11% του συνόλου. Η μόνη μεγάλη χώρα που είναι κάτω από την Ελλάδα είναι η Πολωνία, που με τετραπλάσιο πληθυσμό έχει τα μισά θύματα και από τις περίπου ισομεγέθεις σε πληθυσμό, η Τσεχία και η Ουγγαρία, που μετρούν από 13 θύματα

Προφανώς κάτι δεν έχει πάει καλά στις μεγάλες χώρες. Προφανώς έχουμε κάνει κάτι καλύτερα εμείς. Ή έτσι δείχνει προς το παρόν τουλάχιστον.

Οπότε καλό θα είναι να συνεχίσουμε.

Όσο πιο περιοριστικά είναι τα μέτρα τώρα, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να τελειώσει η καραντίνα.

Και τουλάχιστον σε μας, κανείς δεν έχει προτείνει την επιστροφή στην “κανονικότητα” της ανοιχτής αγοράς, όπως για παράδειγμα ο Ρέντσι στην Ιταλία για να μην καταρρεύσει η οικονομία.

Σε μας προτεραιότητα ήταν από την αρχή η ανθρώπινη ζωή, όταν για άλλους ήταν το γεμάτο γήπεδο σε αγώνες του champions' league.

Αυτό έχει κόστος. Θα το επωμιστούμε. Όλοι. Το ζήτημα είναι ο καταμερισμός να γίνει δίκαια. Κι αυτό περιμένουμε να ακούσουμε σήμερα.

Προφανώς θα υπάρξουν λάθη και αστοχίες που θα προκαλέσουν κριτική από την αντιπολίτευση. Αλλά δεν πρέπει να πτοήσουν την κυβέρνηση. Δυνατότητα για διορθωτικές κινήσεις θα έχει.

Τουλάχιστον όσο κανείς δεν προτείνει την επιστροφή στην τοξική κανονικότητα που εκτόξευσε τα θύματα στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.