Τα σχολεία να ανοίξουν όπως πει η επιτροπή Τσιόδρα κι όποιος διαφωνεί να πει τους λόγους - Free Sunday
Τα σχολεία να ανοίξουν όπως πει η επιτροπή Τσιόδρα κι όποιος διαφωνεί να πει τους λόγους

Τα σχολεία να ανοίξουν όπως πει η επιτροπή Τσιόδρα κι όποιος διαφωνεί να πει τους λόγους

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε αντιρρήσεις για το άνοιγμα των σχολείων, πλην της τρίτης τάξης του Λυκείου, στην οποία συμφωνεί για να δώσει εξετάσεις, αν και πρόσφατα κάποια στελέχη του κόμματος του είχαν εισηγηθεί για εφέτος εισαγωγή στο πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα "τα σχολεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να συγχέονται με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας".

Πρόκειται για μία άποψη η οποία δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατέχει τους μηχανισμούς με τους οποίους δουλεύει η ελληνική οικογένεια.

Δεν κατέχει ότι για κάποιες οικογένειες και κάποιες ηλικίες, αν τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, οι γονείς δεν μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Είναι συνυφασμένη με την εκπαίδευση η οικονομική δραστηριότητα.

Αλλά πέρα από αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη “ότι μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να είναι πολιτική, αλλά να βασίζεται –αν όχι στην ομοφωνία- τουλάχιστον στην πλατιά συναίνεση της επιστημονικής κοινότητας”.

Η επιστημονική κοινότητα δεν είναι μία γενική και αόριστη έννοια.

Δεν είναι οι συνδικαλιστές που σηκώνουν πανό διαμαρτυρίας. Είναι οι ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι συγκροτούν την επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Στις επιτροπές όταν δεν υπάρχει ομοφωνία, λειτουργεί ο κανόνας της πλειοψηφίας.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να είναι χρήσιμος, ας πάρει το πρωτόκολλο στο πλαίσιο του οποίου θα ξανανοίξουν τα σχολεία και ας το ξετινάξει.

Να μάθει η ελληνική κοινωνία και να ξέρει από την αρχή ποιο είναι το πρόβλημα του “αχρείαστου ρίσκου”.

Διότι αλλιώς η ελληνική κοινωνία θα μείνει με την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει αυτούς που δεν θέλουν να δουλέψουν τα σχολεία.

Μέχρι στιγμής, το μόνο “αχρείαστο ρίσκο” είναι να οικειοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ “αυτά που πετύχαμε δυο μήνες”, και να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι δεν τα σέβεται, όταν ο πρόεδρος του έκανε δεκαπέντε μέρες να πάρει θέση υπέρ των μέτρων...

όποιοςΗ κανονικότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία διαρκής εκκρεμότητα και σε αυτήν επιστρέφει