Ο Κιμ δεν γιόρτασε την Πρωτομαγιά στο Συνταγμα - Free Sunday
Ο Κιμ δεν γιόρτασε την Πρωτομαγιά στο Συνταγμα

Ο Κιμ δεν γιόρτασε την Πρωτομαγιά στο Συνταγμα

Χθες επανεμφανίστηκε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, τον οποίο είχε ορίσει διάδοχο του ο πατέρας του, τον οποίο είχε διορίσει ο δικός του πατέρας και παππούς του νυν, ο οποίος - αν του συμβεί κάτι καλό - θα παραδώσει την εξουσία στην αδελφή του, αφού προηγουμένως έχει εξοντώσει τον αδελφό του και εναν θείο του διότι απειλούσαν την εξουσία του.

Η Βόρεια Κορέα είναι μια στυγνή δικτατορία "οικογενειοκρατικου κομμουνισμού", τον οποίο η εγχώρια αριστερά σέβεται διότι είναι αντιϊμπεριαλιστικος. 
 
Αλλά είναι τρομακτικά επικίνδυνος για τους άλλους αλλά κυρίως για τον λαό του, ο οποίος δεν έχει κανένα από τα δικαιώματα που οι αριστεροί φίλοι του στον δυτικό κόσμο, θεωρούν αυτονόητα.
 
Όσο τα θεωρούν αυτονόητα για τους ημέτερους αλλά δευτερεύοντα για τους υπηκόους του Κιμ είναι καταδικασμένοι να χαρακτηρίζονται απλώς υποκριτές. Όσες δηλώσεις και διαδηλώσεις  κι αν κάνουν για την Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα. 
 
Διότι την Πρωτομαγιά των συμβολισμών επέλεξε ο Κιμ να κάνει την επανεμφάνιση του όχι σε διαδηλώσεις αλλά εγκαινιάζοντας ένα εργοστάσιο όπου οι εργαζόμενοι τον υποδέχτηκαν με καταιγισμό χειροκροτημάτων.
Μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς;