Κομματικοί και συνδικαλιστικοί Πουαρό - Free Sunday
Κομματικοί και συνδικαλιστικοί Πουαρό

Κομματικοί και συνδικαλιστικοί Πουαρό


Δεν είχε περάσει πολύ ώρα από τη στιγμή που ο Γιώργος Καραϊβαζ είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, όταν εκδόθηκε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταδικάζει τη δολοφονία αλλά συγχρόνως έθετε το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθει η προσπάθεια για την εξιχνίαση της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η δολοφονία εντασσόταν στην «πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας» και συνδεόταν με πολιτικα κίνητρα. Άλλη πρόσφορη εξηγηση γιατί πρέπει «ο κ. Χρυσοχοΐδης, να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης», δεν φαίνεται πρόχειρη.

Κι όμως η δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ διακρινόταν από μια ιστορική συνέχεια.
Διότι το όνομα του θύματος είχε έλθει στο προσκήνιο ως καταγγελλόμενους μέλους ενός κυκλώματος διαφθοράς από τον επί ΣΥΡΙΖΑ διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπατη, ο οποίος στην επιστολή με την οποία είχε ενημερώσει την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου ανέφερε:
«Το κύκλωμα έχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρέχοντας την απαραίτητη κάλυψη σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμους αστυνομικούς με τη βοήθεια απόστρατων αξιωματικών, εξασφαλίζοντας την ανάπτυξη της παράνομης δραστηριότητάς του και αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή έσπευσε να επιβεβαιώσει ως αντιπολιτευση, αυτά που είχε πει ως κυβέρνηση.
Προφανώς για αυτό τον λόγο, ο κ.Ηλιόπουλος απέφυγε να συνδέσει τη δολοφονία με τη δημοσιογραφική έρευνα.
Αυτό το έκανε η ΈΣΗΕΑ, η πρόεδρος της οποίας διαβεβαίωσε ότι "όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κλείσουν τα στόματα των δημοσιογράφων απατώνται".
Δηλαδή, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία ενός ανθρώπου, ένα κόμμα κι μια συνδικαλιστικη Ενωση καθοδηγούν την αστυνομία στην αναζήτηση των κινήτρων των δραστών.
Διότι τους δράστες τους περιέγραψε η αστυνομία, ως "επαγγελματίες" που ήθελαν τον στόχο τους νεκρο.
Το μονο που μένει να διερευνηθεί είναι για ποιον λόγο κάποιοι να βιάζονται να προεξοφλήσουν τα κίνητρα τους πριν την αστυνομική έρευνα