Σταχτοπούτες με ποδοσφαιρικά παπούτσια αντί για γοβάκια - Free Sunday
Σταχτοπούτες με ποδοσφαιρικά παπούτσια αντί για γοβάκια

Σταχτοπούτες με ποδοσφαιρικά παπούτσια αντί για γοβάκια

Η προοπτική της δημιουργίας της  ευρωπαϊκής superleague αναστάτωσε την Ευρώπη. Όχι μόνο την ποδοσφαιρική αλλά και την οικονομική και την πολιτική.
Διότι το βασικό ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντηθεί είναι αν οι πλούσιοι μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τους φτωχούς. Αλλά κι αν οι φτωχοί μπορούν να έχουν λόγο ύπαρξης χωρίς τους πλούσιους.
Η πρόκληση είναι απλή. Δώδεκα κορυφαίες και πολύ πλούσιες ευρωπαϊκές ομάδες απαντούν θετικά. Ναι, μπορούμε! Δεν έχουμε λόγο να μοιραζόμαστε τον πλούτο που παράγουμε με τους φτωχούς. Έστω και άδικα.
Η σύγκρουση ξεπερνά τις προσδοκίες της Ρεάλ και της Γιουβεντους. Αγγίζει το όνειρο του Αθηναΐκου απο τον Βύρωνα να παίξει με την Μάντσεστερ. Τριάντα χρόνια μετά, ο Νίκος Σαργκάνης θυμάται με ανατριχιαστικές λεπτομερειες το παιχνίδι
Δυστυχώς κανείς στο Μάντσεστερ δεν το θυμάται. Ούτε στην Βαρκελώνη έχουν στα ορόσημα τους το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη
Το ενδεχόμενο να έλθει ξανά η Μπάρτσα για να παίξει με τον Άρη είναι πλέον απειροελάχιστο διοτι η Μπάρτσα προστατεύεται θεσμικά. Οι δώδεκα ξεκινούν να παίζουν στα ευρωπαΐκα κύπελλα τον Σεπτέμβριο και ο Άρης αποκλείεται από τον Ιούλιο.
Το ζήτημα πλέον είναι ποιος καθορίζει το πλαίσιο της συνύπαρξης των πλουσίων με τους φτωχούς.
Οι δώδεκα λένε "εμείς". Οι διεθνείς φορείς και κυβερνήσεις απαντουν. Οι φορείς θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στη διοργάνωση άρα στο μοίρασμα του χρηματος . Οι κυβερνήσεις θέλουν να συντηρούν στους λαούς του το όνειρο.
Το όνειρο της Σταχτοπούτας που θα μπει στο παλάτι, δηλαδή στους ομίλους του champions' league και θα γοητεύσει τους πρίγκιπες πριν χάσει το adidas ποδοσφαιρικι της παπούτσι τα μεσάνυχτα.
Για παραμύθι καλό είναι.
Μεγάλωσε γενιές και γενιές.
Σταχτοπούτες εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά πρίγκιπες να τις ερωτευτούν δεν δείχνουν διαθέσιμοι για να συνεχίσει το παραμύθι