Η παραγραφή επήλθε, ο Πάνος Καμμένος ξεθολώνει την εικόνα του - Free Sunday
Η παραγραφή επήλθε, ο Πάνος Καμμένος ξεθολώνει την εικόνα του

Η παραγραφή επήλθε, ο Πάνος Καμμένος ξεθολώνει την εικόνα του

Χθες  ήταν μια σημαντική ημέρα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. 

Η έναρξη της τριτης συνόδου της Βουλής που εξελέγη τον Ιούλιο του 2019, έβαλε οριστικά τέλος στη δυνατότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διερευνήσει ενδεχόμενες πράξεις ή παραλείψεις των υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Πλεον έχει επέλθει παραγραφή και  η διερεύνηση μπορεί να αφορά αδικήματα που δεν προβλέπονται στον νομό περί ευθύνης υπουργών και ανακύπτουν με πρωτοβουλία της δικαιοσύνης. Όπως συνέβη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η έλευση της ημέρας συνέπεσε με την επανεμφάνιση του κ.Πανου Καμμένου, αφού κατάφερε να περάσει περίπου αόρατος επι 27 μήνες μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στη Βουλή.

Δεν τον βαραίνει καμία έρευνα. Δεν υπάρχει τίποτα που να τον συνδέει με πράξεις που ενδέχεται να πρεπει να διερευνηθούν.

Ο Πάνος Καμμένος επιστρέφει με αργά πολυ προσεκτικά βήματα σαν να μπαίνει σε ναρκοπέδιο. Το πρόβλημα δεν είναι οι νάρκες για τους άλλους όπως αυτή με την εξαγορά των βουλευτών των ΑΝΕΛ. Το πρόβλημα είναι οι νάρκες που αφορούν τον ίδιο.

Κι επειδή έχει πολλές, είχε μια καλή κουβέντα για όλους τους πιθανούς προσωπικούς εχθρούς του σε πολιτικό επίπεδο.

Όσο καθυστερούν οι εκλογές, έχει περιθώριο να ελέγξει προσεκτικά το πολιτικό τοπίο. Με αργά  βήματα. Τώρα πλέον δεν έχει λόγο να βιάζεται. Αλλά η παρορμητικότητα ήταν πάντοτε δομικό του χαρακτηριστικό.