Όταν ο Πολακης προσγειώνει τον Τσίπρα... - Free Sunday
Όταν ο Πολακης προσγειώνει τον Τσίπρα...

Όταν ο Πολακης προσγειώνει τον Τσίπρα...

Την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο προεδρος του αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις, όπως ακριβώς οι αρχαίοι βασιλείς στις τραγωδίες, σκότωναν τους αγγελιοφόρους των κακών ειδήσεων, ο κ.Τσιπρας διαψεύδεται πανηγυρικά από τους δικούς του ανθρώπους.

 
«Σε πολύ λίγο τα πράγματα θα είναι αλλιώς», είπε χθες από βήματος Βουλής, ο κ.Παυλος Πολακης αμέσως μετά την απόφαση του σώματος να του άρει την ασυλία για να δικαστεί για τη μήνυση που του είχε υποβάλλει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας 
 
Ο κ Πολακης δεν διευκρίνισε ποια πράγματα θα σε "πολύ λίγο" είναι αλλιώς. Ούτε είπε πόσο είναι το πολύ λίγο. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Διότι με αυτό που είπε, επιβεβαίωσε ότι τα πράγματα σήμερα είναι "έτσι". Έτσι όπως τα βλέπουμε κι έτσι όπως καταγράφονται.
 
Ο κ.Τσίπρας θελει να μην είναι έτσι διότι δεν θέλει να αξιολογηθεί από τους συντρόφους του. Για αυτό δεν αμφισβητεί το δικαίωμα των συντρόφων του να τον αξιολογήσουν, αλλά αρνείται ότι υπάρχει λόγος να αξιολογηθεί επειδή αμφισβητεί τα στοιχεία των μετρήσεων που συντείνουν στην ανάγκη της δικής του επαναξιολογησης. Διότι η μία εταιρεία είναι έτσι, η άλλη αλλιώς και ο Κουρτς στην Αυστρια αναγκάστηκε να παραιτηθεί.
 
Δικαίωμα του να παίζει καθυστέρηση. Δικαίωμα του να προσπαθεί κάθε μέρα να κερδίσει μια ακόμη μέρα, ελπίζοντας ότι ο αντίπαλος του θα κάνει το τεράστιο λάθος. Απλώς αν έχει άδικο, που δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι μπορεί να μην έχει, ο γδουπος της πτώσης θα είναι ακόμη μεγαλύτερος...
Διότι για να γίνουν αλλιώς τα πράγματα σύντομα πρέπει κάποιος να μπορεί να τα κάνει αλλιώς.
Κι οι μετρήσεις λένε ότι αυτός δεν είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας ρωτήσει και τον Πολακη...