Πέρασε κι αυτό... - Free Sunday
Πέρασε κι αυτό...

Πέρασε κι αυτό...

Ούτε ως προς το μέγεθος της συμμετοχής στη διαδήλωση με σύνθημα "παραιτηθείτε" δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Αλλοι τη βρήκαν μεγαλειώδη, άλλοι μίλησαν για αποτυχία με βάση τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, οι μετριοπαθέστεροι είπαν ότι είχε κόσμο αλλά όχι τόσο ώστε να δημιουργηθεί μείζον πολιτικό γεγονός. Το καλό είναι ότι η κινητοποίηση κύλησε ήσυχα, δεν έγιναν επεισόδια ή προβοκάτσιες, δεν ασχήμυνε η εικόνα από εντάσεις εκτός ορίων. 

Και τώρα; Η κυβέρνηση ασφαλώς και δεν παραιτείται, τα κόμματα της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης θα κάνουν ταμείο, αν ωφελήθηκαν ή όχι από τον τρόπο που αντιμετώπισαν την πρωτοβουλία αυτή, και η σιωπηρή πλειοψηφία θα επιστρέψει στα άγχη της για τη διαχείριση της καθημερινότητας που γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Αυτό που μένει, τελικά, είναι η κλιμάκωση της πόλωσης, που την επεδίωξε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε από τις πολλαπλές επιθετικές δηλώσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, η επιβεβαίωση του εθνικού ταλέντου στο διχασμό και μιας θλιβερής πολιτικής πραγματικότητας στην οποία οι βασικοί πρωταγωνιστές δεν έχουν τι να πουν επί της ουσίας και τσακώνονται όλο και πιο άγρια για το ποιος έχει βλάψει λιγότερο τη χώρα και ποιος έχει τη λύση την οποία ποτέ δεν περιγράφει.