Λέσβος: Νεκρή μια γυναίκα από τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ στο Βόρειο Αιγαίο - Free Sunday
Λέσβος: Νεκρή μια γυναίκα από τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ στο Βόρειο Αιγαίο

Λέσβος: Νεκρή μια γυναίκα από τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ στο Βόρειο Αιγαίο

Νεκρή ανασύρθηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής μια γυναίκα η οποία ήταν εγκλωβισμένη κάτω από τα ερείπια σπιτιού της στο χωριό Βρίσα, της Λέσβου.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:28, με το επίκεντρό του να τοποθετείται 35 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης, δηλαδή στο τρίγωνο Μυτιλήνης, Χίου και τουρκικών παραλίων κι έγινε αισθητή και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο εντοπίζεται σε βάθος 10 χιλιομέτρων, γεγονός όχι ασυνήθιστο για τα δεδομένα της περιοχής. Την πρώτη σεισμική δόνηση διαδέχθηκε στις 15.35 ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 4,4 Ρίχτερ.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 15.28 στο θαλάσσιο χώρο 35 χλμ νότια του νησιού προκάλεσε καταρρεύσεις παλαιών εγκαταλελειμμένων κατοικιών στο Πλωμάρι και ζημιές σε σπίτια σε αρκετά χωριά της Λέσβου.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Μαρία Μολιού, έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί ο ελαφρύς τραυματισμός μιας γυναίκας στο χωριό Πέτρα. Η καταμέτρηση των ζημιών συνεχίζεται.

Αλ. Τσίπρας: Πρώτιστη ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι η ασφάλεια των πολιτών

Η ασφάλεια των κατοίκων που επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση είναι πρώτιστη ανάγκη αυτή τη στιγμή, αναφέρει σε μήνυμά του στο Facebook ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η καταγραφή των ζημιών θα είναι άμεση και μέριμνά μας είναι η ταχύτερη αποκατάστασή τους». 

«Η σκέψη και το ενδιαφέρον μας αυτές τις ώρες, είναι στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου» σημειώνει. Ο πρωθυπουργός τονίζει επίσης, ότι «στο σημείο σπεύδει άμεσα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας, καθώς και κλιμάκια τεχνικών και εμπειρογνωμόνων της Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Υποδομών».