Οργή Σκουρλέτη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εκτός τόπου και χρόνου οι προτάσεις της - Free Sunday
Οργή Σκουρλέτη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εκτός τόπου και χρόνου οι προτάσεις της

Οργή Σκουρλέτη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εκτός τόπου και χρόνου οι προτάσεις της

Οργισμένος με τη στάση των συνδικαλιστών στους ΟΤΑ εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας «εκτός τόπου και χρόνου» την πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, ότι με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ η πρόταση που καταθέτει η ΠΟΕ ΟΤΑ για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου «δεν οδηγεί πουθενά».

Εκτίμησε παράλληλα ότι τελικά οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά και μάλιστα για τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο, ενώ τελικά ο αριθμός των προσλήψεων μονίμων μπορεί και να υπερβεί τους 2.500, από τη στιγμή που θα προβλέπεται από τους κανονισμούς των Δήμων και θα μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδά τους. 

Αντιθέτως, «αν δεν δεχθούν την πρόταση ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες», όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας πως ένα τμήμα των εργαζομένων έχει ήδη αναστείλει τις κινητοποιήσεις στην Αθήνα. Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης.