Άγριος καυγάς Τσακνή - Ραχήλ στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον αγώνα της ΕΡΤ (video) - Free Sunday
Άγριος καυγάς Τσακνή -  Ραχήλ στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον αγώνα της ΕΡΤ (video)

Άγριος καυγάς Τσακνή - Ραχήλ στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον αγώνα της ΕΡΤ (video)

Με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή να καταλήγει να λέει στην Ραχήλ Μακρή να… βγάλει τον σκασμό, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Μνήμες και χρέος» στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου εξελίχτηκαν επεισοδιακά.

mnimeioert

Το μνημείο «Μνήμες και χρέος» δημιουργήθηκε προς τιμήν του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ μετά την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να ρίξει «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση. Το γεγονός ότι το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, δημιούργησε ένα μνημείο για να τιμήσει… την ΠΟΣΠΕΡΤ, τα μέλη της και τους αγώνες της, καθιστά το μνημείο τουλάχιστον αμφιλεγόμενο: συνήθως δεν αποφασίζουν οι αγωνιστές να τιμήσουν εαυτούς, άλλοι (και η συλλογική μνήμη) είναι εκείνοι που αποφασίζουν αν ένας αγώνας αξίζει να μείνει στη μνήμη και να τιμηθεί μέσω ενός μνημείου.

Κι επειδή αυτό το μνημείο είναι τόσο προσωπική υπόθεση για την ΠΟΣΠΕΡΤ, καλύφθηκε και με το λογότυπό της προτού αποκαλυφθεί. 

kalfagiannis ert

Σε κάθε περίπτωση, το μνημείο έγινε και στα αποκαλυπτήριά του τελέστηκε παράλληλα και τρισάγιο για τους «νεκρούς της ΕΡΤ», δηλαδή τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που κατά τη διάρκεια του «μαύρου» και της ΝΕΡΙΤ, όσο ο αγώνας συνεχιζόταν, έχασαν τη ζωή τους, για διάφορους λόγους.

Παρούσα ήταν και η Ραχήλ Μακρή, εκ των πρωταγωνιστών του τότε αγώνα, η οποία μόλις πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής ξεκίνησε το γνωστό της, εριστικό ρεπερτόριο, διακόπτοντάς τον διαρκώς επειδή «είστε ξετσίπωτοι που δεν δίνετε τον λόγο σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ΕΡΤ», επειδή υπηρετεί την συγκεκριμένη κυβέρνηση και διάφορα άλλα. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει εκτός εαυτού ο κ. Τσακνής, απαντώντας της μεταξύ άλλων και επαναλαμβάνοντας διαρκώς: «Θα βγάλετε τον σκασμό επιτέλους; Βγάλτε τον σκασμό. Σκάσε, σκάσε».

Η Ραχήλ Μακρή είχε νικήσει. Οπότε ανέβασε το βίντεο του θριάμβου της στο Facebook. 

;