Φωτιά στα Καλύβια Αττικής - Free Sunday
Φωτιά στα Καλύβια Αττικής

Φωτιά στα Καλύβια Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 65 πυροσβέστες με 27 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, επτά οχήματα εθελοντών, 12 υδροφόρες, έξι ελικόπτερα, καθώς και ένα συντονιστικό.

Μόλις νύχτωσε τα εναέρια μέσα αποχώρησαν με αποτέλεσμα αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή με 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας, καθώς και με 2 ειδικά μηχανήματα. Σε περίπτωση που η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το πρωί η προσπάθεια κατάσβεσης θα ενισχυθεί ξανά με εναέρια μέσα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου, σημείωσε ότι είναι πολλά τα μέτωπα, ωστόσο, μικρότερα από ό,τι αρχικά, ενώ η πυρκαγιά καίει πάνω από τη Σαρωνίδα, «καίγεται ο λόφος πίσω από τη Σαρωνίδα» όπως είπε και πρόσθεσε ότι «έχει κατεύθυνση προς την Ανάβυσσο πιστεύουμε ότι δεν θα πάει προς τα εκεί».

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται στην περιοχή του Μελισσουργού με κατεύθυνση προς την Ανάβυσσο. Ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης κάλεσε τους περίοικους και τους περαστικούς να μην παρακωλύουν την κίνηση των πυροσβεστικών μέσων με άσκοπες μετακινήσεις. Όπως είπε η προσπάθεια είναι να προστατευθούν τα σπίτια και υπογράμμισε ότι η πυρκαγιά έχει κρατηθεί μακριά από κατοικημένες περιοχές.