Καμένα Βούρλα: Απειλήθηκαν σπίτια - Σε ύφεση η φωτιά - Free Sunday
Καμένα Βούρλα: Απειλήθηκαν σπίτια - Σε ύφεση η φωτιά

Καμένα Βούρλα: Απειλήθηκαν σπίτια - Σε ύφεση η φωτιά

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε πάνω από την Εθνική Οδό Λαμίας – Αθηνών, κοντά στα σπίτια και έκαιγε σε πευκοδάσος πριν την Καρυά Καμένων Βούρλων.

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair και 7 πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία, τον ‘Αγιο Κωνσταντίνο και την Αταλάντη, όπως επίσης και μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου.

Το μέτωπο περιορίστηκε και το μεγαλύτερο μέρος της έχει τεθεί υπό έλεγχο. Δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές σε σπίτια παρά το γεγονός ότι η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά τους. 

Το έργο τους ενίσχυσαν μηχανήματα της Περιφέρειας και υδροφόρες του Δήμου, κατορθώνοντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Από την πύρινη λαίλαπα, δεν γλύτωσαν οι γραμμές μεταφοράς με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα, Άγιος Κων/νος, Ασπρονέρι και μεγάλο τμήμα των Καμένων Βούρλων.

Λόγω των δυνατών ανέμων οι φλόγες γρήγορα πήραν δύναμη και φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικές για τις περιουσίες αλλά και για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο στο καταπράσινο βουνό.

«Απειλήθηκαν σπίτια. Ευτυχώς χάρη στην άμεση επέμβαση αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», είπε στο LamiaReport ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καμένων Βούρλων, Δημήτρης Καραμανώλης. «Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν και έσωσαν περιουσίες και δάσος», πρόσθεσε ο πρόεδρος της κοινότητας που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

Κι αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ θα υπάρχει επιφυλακή για τον αποκλεισμό του ενδεχομένου αναζωπύρωσης.