Στις φλόγες και πάλι η Ζάκυνθος - Εκκενώθηκε χωριό (Video) - Free Sunday
Στις φλόγες και πάλι η Ζάκυνθος - Εκκενώθηκε χωριό (Video)

Στις φλόγες και πάλι η Ζάκυνθος - Εκκενώθηκε χωριό (Video)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για άλλη μία φορά οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Δύσκολο ήταν το έργο των πυροσβεστών στο χωριό Αναφωνήτρια Ζακύνθου, όπου οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών του οικισμού, ο οποίος είχε εκκενωθεί προληπτικά, ενώ στξ συνέχεια το μέτωτο κατευθύνθηκε προς τις Μαριές.

Στο σημείο, όπου ο δυνατός άνεμος δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα διέκοψαν τις πτήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών. Ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν ακόμη δύο εστίες φωτιάς στο νησί και συγκεκριμένα στην περιοχή των Άνω Βολιμών. Δασικές πυρκαγιές μαίνονται επίσης στις περιοχές Σκούτα και Πελιλόμποι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στην Καρύταινα Αρκαδίας, με 30 πυροσβέστες και 10 οχήματα να δίνουν «μάχη» για την κατάσβεσή της.

Όσον αφορά τη φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους Μεγαλόπολης, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο, καθώς στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο και επτά εναέρια μέσα.

Σε εξέλιξη, για δεύτερη ημέρα, βρίσκεται και η δασική πυρκαγιά στους Ταξιάρχες Θέρμου, στην Αιτωλοακαρνανία. Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο και πέντε εναέρια μέσα.

Αντίθετα, οριοθετημένες είναι πλέον, οι πυρκαγιές σε Κακή Βίγλα Σαλαμίνας, Άγιο Νικόλα Σπάτων και Σαντομέρι Αχαΐας.

Την ίδια ώρα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί πως ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει και σήμερα πολύ υψηλός (κατηγορία 4) στις εξής περιοχές:

Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αχαΐα, Κόρινθος, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Ηλεία, Σκύρος, Λέσβος, Χίος, Ψαρά, Σάμος, Ικαρία, Κρήτη, Κύθηρα, Σαμοθράκη, Λήμνος και Κυκλάδες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, έχουν εκδηλωθεί 52 αγροτο-δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/πηγή βίντεο: Ionian Channel)