Πύρινη κόλαση στην Αχαΐα - Free Sunday
Πύρινη κόλαση στην Αχαΐα

Πύρινη κόλαση στην Αχαΐα

Συνεχίζεται, μετά από ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη δυτική Αχαΐα.

Τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συνεχείς ρίψεις νερού στο μέτωπο της πυρκαγιάς, συνδράμοντας το έργο των περίπου 60 πυροσβεστών, που επιχειρούν στην περιοχή.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβέστες έδωσαν κυριολεκτικά μάχη όλη τη νύχτα, προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια στις κοινότητες Άρλα, Τζάιλο και Ελαιοχώρι». Τις προσπάθειες κατάσβεσης βοήθησε - σύμφωνα με τον κ. Κατσιφάρα - και το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή». Ωστόσο, όπως είπε, «από σήμερα το πρωί οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις» και αυτό «είναι κάτι που μας προβληματίζει».

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχει καεί ένα σπίτι, καθώς και ποιμνιοστάσια. Επίσης έχουν προκληθεί ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ έχουν καεί και αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.

Στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στη δυτική Ελλάδα, έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Ανδραβίδα και στην Αρετή Ηλείας, ενώ έχει κατασβεστεί η φωτιά στη Νέα Μανωλάδα. Επίσης, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθει και η πυρκαγιά στην περιοχή Σκουτεσιάδα Αγρινίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ