Διόδια χωρίς ταμεία από το 2018 - Free Sunday
Διόδια χωρίς ταμεία από το 2018

Διόδια χωρίς ταμεία από το 2018

Στην κατάργηση των ταμείων στους σταθμούς πληρωμής διοδίων προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Σπίρτζης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για την πληρωμή της χρήσης του οδικού δικτύου οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε με μετρητά, είτε με πιστωτική κάρτα, είτε και ειδική εφαρμογή από κινητό τηλέφωνο

Ο διαγωνισμός για το νέο σύστημα διοδίων θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους και στόχος του υπουργείου είναι να να ξεκινήσει μέσα στο 2018 η πρώτη φάση υλοποίησης και εφαρμογής του νέου συστήματος πρώτα από την Εγνατία Οδό.

Με το νέο σύστημα πληρωμής, οι οδηγοί θα χρεώνονται με βάση τα χιλιόμετρα που θα διανύουν καθώς το ειδικό μηχάνημα που θα τοποθετηθεί στους σταθμούς των διοδίων θα καταγράφει την είσοδο στην εθνική οδό και στη συνέχεια ανάλογα με την έξοδο που επιλέγει ο κάθε οδηγός να βγει, θα ενημερώνεται από το σταθμό εξόδου για τη χρέωση.
Σε ό,τι αφορά τις μικρές αποστάσεις και ειδικότερα για τους κατοίκους των περιοχών όπου βρίσκονται οι σταθμοί θα υπάρξει μέριμνα και η χρέωση θα γίνεται με εκπτώσεις.