Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου καταγγέλλει ότι Χρυσαυγίτες έριξαν τον "phylax" - Free Sunday
Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου καταγγέλλει ότι Χρυσαυγίτες έριξαν τον "phylax"

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου καταγγέλλει ότι Χρυσαυγίτες έριξαν τον "phylax"

 

Κατεστραμμένος είναι ο “Φύλαξ”, το άγαλμα στο Παλαιό Φάληρο μετά από επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα από ομάδα κουκουλοφόρων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, κ.Χατζηδάκη και δήλωση αυτόπτη μάρτυρα, η ομάδα με δύο τζιπ και ένα φορτηγό έδεσε το άγαλμα με σκοινιά και το έριξαν κάτω με αποτέλεσμα να σπάσουν τα φτερά και άλλα μέρη του αγάλματος το οποίο έχει ουσιαστικά καταστραφεί.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα 13 ατόμων φορώντας κουκούλες, στις 3:30 τη νύχτα, έδεσε το άγαλμα με σχοινιά από φορτηγό χωρίς πινακίδες και το τράβηξε, με αποτέλεσμα να το γκρεμίσει αφού απείλησαν εργαζόμενο σε καντίνα της περιοχής, που ήταν ανοιχτή εκείνη την ώρα, ότι σε περίπτωση που καλούσε την αστυνομία θα προκαλούσαν φθορές στην επιχείρηση.ατύχημα.

 

«Είπαν στον άνθρωπο στην καντίνα, αν ειδοποιήσεις την αστυνομία ή τον δήμαρχο θα σου κάψουμε την καντίνα. Μόλις με ειδοποίησε έφυγα φυσέκι κάτω, αλλά δυστυχώς είχαν βγάλει τις πινακίδες. Ο σκοταδισμός στο μεγαλείο του», είπε ο δήμαρχος, ο οποίος προσέθεσε ότι το γλυπτό σε «κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι» και έκανε λόγο για ενδείξεις ότι χρυσαυγίτες βρίσκονται πίσω από την καταστροφή.

«Είναι πραγματικά ένα θλιβερό γεγονός τόσο για τον βανδαλισμό του γλυπτού όσο και για την προσβολή του πλαισίου της ελευθερίας στο οποίο υποτίθεται ότι ζούμε. Θεωρώ ότι είναι πολύ επικίνδυνο γιατί ενέργειες αυτού του τύπου είναι και τοξικές και μοιάζουν με μολυσματικό ιό ο οποίος μπορεί να προσβάλει εύκολα το σύνολο»,ειπε ο δημιουργός του γλυπτου, ο εικαστικός, Κωστής Γεωργίου