Δελτίο νυχτερινών επιθέσεων σε συμπαράσταση στον Κ.Γιαγτζόγλου - Free Sunday
Δελτίο νυχτερινών επιθέσεων σε συμπαράσταση στον Κ.Γιαγτζόγλου

Δελτίο νυχτερινών επιθέσεων σε συμπαράσταση στον Κ.Γιαγτζόγλου

 Επιθέσεις σε ΜΑΤ, και γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει το νυχτερινό δελτίο παρεμβάσεων συμπαράστασης, στον Κωνσταντίνο Γιαγτζτόγλου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας για να μην επιστρέψει στις φυλακές της Λάρισας, όπου κρατείται, αλλά να παραμείνει στον Κορυδαλλό, όπου είχε μεταφερθεί προσωρινά για μία δίκη, όπου ήταν κατηγορούμενος.

«Σε λίγο θα αποτελεί είδηση να μην υπάρχει επίθεση σε διμοιρία. Εμείς θα λέμε την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου, να μην έχουμε νεκρό συνάδελφο ή πολίτη. Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί»,, δήλωσε ο γ.γ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

  • Χθες, γύρω στις 11 το βράδυ, ομάδες αναρχικών επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια χωρίς να υπάρξουν ούτε τραυματισμοί, ούτε προσαγωγές.
  • Στην οδό Πατησίων, στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, άγνωστοι προεβησαν σε φθορές. 
  • Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια, εξερράγη στις 5:30 τα ξημερώματα, στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται γραφεία του υπουργείου Πολιτισμού, στην πλατεία Καρύτση.
  • Παράλληλα χθες έγινε γνωστό ότι το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ομάδα οκτώ ατόμων είχε καταστρέψει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.
  • Νωρίτερα, η αστυνομια είχε κάνει 15 προσαγωγές ατόμων που έκαναν “παρέμβαση” στο σπίτι του γενικού γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής, Ευτύχη Φυτράκη, στον οποίο νωρίτερα, οι συνήγοροι του Κ.Γιαγτζόγλου είχαν καταλογίσει την ευθύνη για τη στάση των φυλακών απέναντι στον πελάτη τους.

«Όσοι ασκούν εξουσία κρίνονται για τις πράξεις τους και πρέπει να έχουν το θάρρος και την ανδρεία ή να τις στηρίζουν ή να ζητούν συγνώμη και να αποκαθιστούν άμεσα την νομιμότητα», ανέφεραν στη δήλωση τους, οι δικηγόροι Φραγκίσκος Ραγκούσης και Γιώργος Κακαρνιάς.

«Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν την κρίση και την ευαισθησία να κρίνουν ποιοι είναι τα θύματα και ποιοι οι θύτες. Συμβουλεύουμε τον κ. Γενικό να θωρακίσει τον εαυτό του με τη νομιμότητα των ενεργειών του και τον σεβασμό στον άνθρωπο. Είναι ντροπή από ένα νομικό σαν τον κ. Γενικό, να θεωρείται η άσκηση ενός δικαιώματος σαν εκβιασμός και απειλές», έλεγαν ενώ σε άλλη του ανακοίνωση καταλόγιζαν στον κ.Φυτράκη αδιαφορία για την πορεία της υγείας του Κ.Γιαγτζόγλου.

Πως να αντιμετωπιστούν οι μπαχαλάκηδες διερωτήθηκε ο κ.Μαυροειδάκος «όταν καταργείς την Ομάδα Δέλτα, η οποία, όπως είπε δημιουργήθηκε ακριβώς για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων. Και όταν η ομάδα ΔΙΑΣ παραμένει σταθερή… Όταν βλέπετε να προσάγονται Ρουβίκωνες και μετά να ψέγονται συνάδελφοι που τους προσήγαγαν. Όταν δεν σχηματίζεται καμία δικογραφία εις βάρος τους»...