Ο Ελβετός Νιλ Ρίμερ αγόρασε με 11,7 εκατ. ευρώ τη βίλα Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι - Free Sunday
Ο Ελβετός Νιλ Ρίμερ αγόρασε με 11,7 εκατ. ευρώ τη βίλα Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι

Ο Ελβετός Νιλ Ρίμερ αγόρασε με 11,7 εκατ. ευρώ τη βίλα Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι

 

Στα 11,7 εκατ. ευρώ πουλήθηκε η βίλα Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι, η οποία βγήκε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό από την Alpha Bank. Η δημοπρασία συγκέντρωσε υψηλό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να παραταθεί η διαδικασία και η τιμή από τα 4,7 εκατ. ευρώ ( τιμή εκκίνησης) να εκτιναχθεί στα 11,7 εκατ. ευρώ. 

 

Σύμφωνα με το ρεπορταζ από το protothema.gr o ηλεκτρονικός πλειστηριασμός έγινε σε συμβολαιογραφείο του Κρανιδίου και το ακίνητο-φιλέτο «χτυπήθηκε» από δύο δυνατά ονόματα του ελληνικού εφοπλιστικού λόμπι και έναν πανίσχυρο Ελβετό επιχειρηματία, ο καθένας εκ των οποίων είχε καταθέσει εγγυητική επιστολή 1,5 εκατ. ευρώ. 

Πρόκειται για τους εφοπλιστές Ντίνο Μαρτίνο και Γιώργο Προκοπίου, οι οποίοι έδωσαν σκληρή μάχη με τον Ελβετό Νιλ Ρίμερ, με τα «χτυπήματα» να είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ. Τελικά το ακίνητο κατέληξε στα χέρια του Ελβετού που έδειξε μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. 

Ποιός είναι ο Νιλ Ρίμερ

 

Πρόκειται για τον Μίδα των καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ευρώπη, σύμφωνα με το «Forbes» που τον κατατάσσει πρώτο στην ομώνυμη λίστα (Midas List) με τις πιο πετυχημένες επενδύσεις στον χώρο. Ο άνθρωπος που όλοι θα ήθελαν να έχουν ως χρηματοδότη, μέντορα ή σύμβουλο ευελπιστώντας να έχουν την εκρηκτική εξέλιξη που είχαν οι περισσότερες επενδύσεις του Ρίμερ. 

Η ματιά του εξάλλου, 22 χρόνια αφότου συνίδρυσε την Index Ventures, τη μεγαλύτερη πλέον και μία από τις παλαιότερες εταιρείες venture capital στην Ευρώπη, αποτελεί εγγύηση για ένα λαμπρό μέλλον. Και αυτό καθώς μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πίστεψε, έπεισε τρίτους και επένδυσε σε πάνω από 160 εταιρείες που άνοιξαν νέους ορίζοντες και αγορές στον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας, ενώ οι ίδιες στην πλειονότητά τους εξελίχθηκαν σε mainstream εταιρείες. Τα παραδείγματα πολλά: Skype, MySQL, Asos, Betfair, Deliveroo, The Climate Corp. και τόσες άλλες ακόμα. 

 

Από τον Περατικό στον Ψυχάρη

Ο μέχρι χθες επίγειος παράδεισος του εκδότη εκτείνεται σε 26 στρέμματα σε ένα από τα πιο ακριβά κομμάτια γης στο Πόρτο Χέλι στον παραθεριστικό οικισμό Αγιος Αιμιλιανός, πόλο έλξης τα τελευταία χρόνια κραταιών επιχειρηματιών που επιθυμούν να αποκτήσουν παραθεριστικές κατοικίες. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Ψυχάρη, που του άρεσε να καυχιέται στους φίλους του για τα deals που έκλεινε αξιοποιώντας πληροφορίες που μοιράζονταν σε λίγους και εκλεκτούς, το 2007 η εκτιμώμενη αξία αγοράς του ήταν 45 εκατ. ευρώ, όμως εκείνος είχε καταφέρει έναν χρόνο πριν να κάνει δικό του μεγάλο μέρος του ακινήτου μέσω πλειστηριασμού αντί 15 εκατ. ευρώ! Σύμφωνα με παράγοντες της κτηματομεσιτικής αγοράς, η μεταβίβαση του ακινήτου σε εταιρείες του Σταύρου Ψυχάρη ήταν πολύπλοκη, καθότι μέρος του εκπλειστηριάστηκε λόγω χρεών της οικογένειας Περατικού προς τις τράπεζες και το υπόλοιπο αγοράστηκε από εταιρεία συμφερόντων του εκδότη. 

πηγη: protothema.gr