Οι δόσεις των 1,2 δισ. που θα πληρώσει η Ελλάδα για την αναβάθμιση των 85 F-16 - Free Sunday
Οι δόσεις των 1,2 δισ. που θα πληρώσει η Ελλάδα για την αναβάθμιση των 85 F-16

Οι δόσεις των 1,2 δισ. που θα πληρώσει η Ελλάδα για την αναβάθμιση των 85 F-16

Με δόσεις μέχρι το 2028 θα αποπληρωθούν τα 85 F-16 που θα αναβαθμιστούν στην έκδοση Viper, έναντι του ποσού 1,232 δισ. ευρώ.

Η σχετική απόφαση δημοσιοποιήθηκε και στη Διαύγεια.

Οι τρεις πρώτες δόσεις και συγκεκριμένα των ετών 2018-2019-2020 θα είναι της τάξεως των 180 εκατομμυρίων ευρώ.

Το 2021 η Ελλάδα θα πληρώσει 200 εκατομμύρια ευρώ και την επόμενη χρονιά 220 εκατομμύρια ευρώ.

Τα υπόλοιπα χρόνια η Αθήνα θα πληρώνει κάθε χρονιά 272,351 εκατ. ευρώ.

«Η προμήθεια χαρακτηρίζεται ως μη ειδικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο υπόκειται σε κρατήσεις 6%» αναφέρει επίσης η αναρτημένη απόφαση.

δοσεις

ΝΔ: Επικίνδυνος ερασιτεχνισμός στον χειρισμό της διαδικασίας προμήθειας των αναγκαίων για τη χώρα εξοπλιστικών προγραμμάτων

 «Από σημερινά δημοσιεύματα, ενημερωνόμαστε για την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορά στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε αυτά αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά που θα εκταμιεύονται ανά έτος μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας», αναφέρει σε δήλωση του ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας και προσθέτει:
 
«Οι κ. Καμμένος και Τσίπρας εξακολουθούν να κινούνται εξωθεσμικά και να αγνοούν τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι απαιτείται  θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. 
 
Η Νέα Δημοκρατία από την αρχή ήταν θετική στον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16, τηρώντας, όμως, τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και διασφαλίζοντας την πλήρη ενημέρωση των αρμοδίων οργάνων».