Τούρκος αντιπρόεδρος: Νομίζαμε ότι ο Τσίπρας έχει λόγο άνδρα - Θα τους βρούμε και θα τους πακετάρουμε - Free Sunday
Τούρκος αντιπρόεδρος: Νομίζαμε ότι ο Τσίπρας έχει λόγο άνδρα - Θα τους βρούμε και θα τους πακετάρουμε

Τούρκος αντιπρόεδρος: Νομίζαμε ότι ο Τσίπρας έχει λόγο άνδρα - Θα τους βρούμε και θα τους πακετάρουμε

Ελέυθεροι θα είναι από σήμερα και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που κρατούνταν στην Ελλάδα καθώς σήμερα αφέθηκαν ελέυθεροι και οι τέσσερις τελευταίοι τούρκοι αξιωματικοί που είχαν φτάσει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Οι τούρκοι αξιωματικοί κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού και αποφυλακίστηκαν επειδή παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τους πρώτους τέσσερις. Οι στρατιωτικοί θα μεταφερθούν και θα διαμείνουν σε απόρρητη τοποθεσία που θα φυλάσσεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τούρκος αντιπρόεδρος: Νομίζαμε ότι ο Τσίπρας έχει λόγο άνδρα

Έντονη ήταν η αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας στο άκουσμα της είδησης για την απελευθέρωση των Τούρκων αξιωματικών. «Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει πολλά πραξικοπήματα και θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες», δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης. «Η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή», τόνισε.

«Θα τους βρούμε και θα τους πακετάρουμε!»

Ο Μποζντάγ συνέχισε λέγοντας πως μπορεί η Eλλάδα να μην τους εξέδωσε ή ακόμη να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες και σωματοφύλακες και πρόσθεσε:

«Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ότι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».